Moscova a trecut la represalii împotriva presei de opoziție
Autor: Eduard Pascu | Publicat pe: 07 iun 2019, 18:08
WhatsApp
Jurnalistul Iban Golunov
Jurnalistul Iban Golunov
Poliţia din Moscova a reţinut vineri mai mulţi jurnalişti cunoscuţi din Rusia, care au manifestat în sprijinul colegului lor Iban Golunov, arestat joi, relatează AFP.

Cel puţin opt protestatari, printre care ziariştii de opoziţie Ilia Azar şi Oleg Kaşin au fost urcaţi într-o dubă, cu tot cu pancartele prin care cereau eliberarea lui Golunov.

Ivan Golunov, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat joi de poliţia din Moscova, care afirmă că a găsit asupra lui şi ulterior, la o percheziţie domiciliară, droguri ilegale. Avocatul jurnalistului susţine că a fost o înscenare şi că Golunov a fost bătut de poliţişti, transmite Reuters.

Golunov, angajat al portalului de ştiri online Meduza, este cunoscut în Rusia pentru anchetele privind corupţia din Moscova. Primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, este un aliat al preşedintelui Vladimir Putin.

Conducerea Meduza, cu sediul în Letonia, a comunicat vineri că Golunov primise în ultimele luni ameninţări legate de o anchetă la care lucra şi consideră că el este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice.

Vezi și: Un jurnalist de investigaţie, arestat la Moscova după o presupusă înscenare legată de droguri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?