Morți suspecte în Rusia. Oligarhii dispar unul după altul. Dorin Popescu: Nu mai iubesc viața. Mâna lungă a sistemului îi pedepsește
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Morți suspecte în Rusia. Oligarhii dispar unul după altul. Dorin Popescu: Nu mai iubesc viața. Mâna lungă a sistemului care îi pedepsește / Foto: Pixabay, de StockSnap
Morți suspecte în Rusia. Oligarhii dispar unul după altul. Dorin Popescu: Nu mai iubesc viața. Mâna lungă a sistemului care îi pedepsește / Foto: Pixabay, de StockSnap
Dorin Popescu, expert în geopolitică, a vorbit despre morțile suspecte ale oligarhilor ruși.

Încă un manager a gigantului rusesc a fot găsit mort. Andrei Krukovski, directorul general al Krasnaia Poliana, staţiunea de schi a gigantului Gazprom, a murit după ce a căzut de pe o stâncă, în stațiunea preferată a lui Vladimir Putin (vezi AICI știrea). Cazul decesului lui Krukovski stârnește noi întrebări asupra morților suspecte în rândul conducerii Gazprom, în contextul războiului din Ucraina. De la începutul acestui an mai mulți oameni de la conducerea Gazprom au murit în condiții misterioase similare. Dorin Popescu, expert în geopolitică, a vorbit la Realitatea Plus despre morțile suspecte ale oligarhilor ruși.

"Din ce în ce mai mulți oameni de afaceri, oameni politici, militari, generali ruși, nu mai iubesc viața. Există o euforie a accidentelor. Nu mai iubesc sănătatea, viața, liniștea etc. și este evident că totul se petrece sub paradigma unor presupuse accidente. Văd în această serie tragică de accidente, de asasinate, văd mâna lungă a sistemului care îi pedepsește pe rebeli, îi pedepsește pe cei care nu execută ca la carte comenzile politice ale sistemului, iar în ceea ce privește Gazprom este absolut evident că acești oameni, cărora, încă o dată repet, le place sinuciderea, acești oameni refuză să facă parte dintr-o schemă de compromisuri pe care puterea politică de la Kremlin o cere companiei sale favorite și nu numai ei.", a declarat Dorin Popescu în cadrul emisiunii "Raport de zi" de la Realitatea Plus, moderată de Ana Maria Păcuraru.

Oligarhii ruşi care au murit în condiţii suspecte în ultimele luni. Teoria comună - crimă, urmată de sinucidere

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, oligarhul rus Serghei Protosenya a fost găsit mort în Spania, alături de soţia şi fiica sa. Poliţia locală cercetează cazul, care pare să fi fost o crimă urmată de sinucidere.

Dar fiul acestuia a respins public această teorie, afirmând că "tata nu este ucigaş". Cu doar o zi înainte de moartea lui Protosenya, un alt oligarh, Vladislav Avayev, a fost găsit mort în Moscova alături de fiica şi soţia sa. Teoria de lucru era identică: crimă urmată de sinucidere. Aceştia sunt doar ultimii dintr-o serie de oligarhi care au fost găsiţi morţi în ceea ce par a fi sinucideri în ultimele luni. 

"În toate cazurile, sunt suspiciuni că morţile lor ar fi fost înscenate să pară sinucideri. Dar cine a făcut asta, şi de ce?", a declarat Grzegorz Kuczynski, directorul Programului Eurasia de la Institutul Varşovia. Lista completă a oligarhilor morţi, care aparent s-au sinucis, o găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel