Mort jefuit în capela cimitirului, la Brașov
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de S. Hermann & F. Richter de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de S. Hermann & F. Richter de la Pixabay
O femeie moartă a fost jefuită chiar în capela cimitirului, la Brașov.

Hoții nu au limite. O femeie care a murit la Brașov a fost jefuită în capela cimitirului. Imediat ce au sesizat că-i lipsesc bijuteriile și o icoană, iar poziția capului era schimbată, rudele au alertat poliția.

Familia a dat alarma la câteva minute după ce a ajuns la Cimitirul Municipal. Rudele au ridicat capacul sicriului în care se afla femeia și au observat că lipseau câteva bijuterii, hainele erau deranjate și mâinile aveau poziția schimbată. De asemenea, banii puși pe ochii și pieptul femeii, așa cum spune tradiția, nu mai erau.

„Dispărută” s-a făcut și o iconiţa pusă de familie în sicriu.

Toarcea (Primăria Brașov): Cel puțin ultimii 20 de ani nu s-a mai semnalat un astfel de incident

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că „astăzi, aproximativ între orele 12.00 şi 14.00, la Casa rece de la Cimitirul Municipal am avut un incident. Aparţinătorii unei persoane decedate au sesizat faptul că, în acest interval, cineva a deschis capacul sicriului şi a luat de la decedată un inel, o iconiţă şi suma de 8 lei. Totodată, hainele persoanei decedate erau în dezordine şi mâinile nu mai erau în aceeaşi poziţie. Poliţia face cercetări. Cel puţin în ultimii 20 de ani nu s-a mai semnalat un astfel de incident. Accesul la Casa rece, pe timpul zilei, este nerestricţionat.”

Polițiștii au intervenit imediat la fața locului și au început cercetările. 

Nu există camere e supraveghere în interiorul capelei 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina Ivan, a precizat că „poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov-Secţia 2 Poliţie efectuează cercetări pentru stabilirea stării de fapt.”

În capelă se mai aflau câteva persoane decedate. Șeful serviciului care se ocupă de cimitir a afirmat că zona este supravegheată video doar în spaţiile exterioare, nu şi în cele interioare, conform Adevărul.

Incident similar. Motociclist jefuit în drum spre morgă 

În vara anului 2020, un motociclist din Suceava, decedat, ar fi fost jefuit în drum spre morgă. El a murit în Iași, în urma unui accident rutier. Printre bunurile ce ar fi fost sustrase se numără acte, un ceas de la mână, borseta cu bani și un lănțișor de aur pe care îl purta la gât.

Părinții tânărului au fost cei ce au reclamat că au dispărut bunurile de valoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel