Mormântul lui Moș Crăciun a fost găsit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Arheologii din Turcia ar putea fi pe punctul de a rezolva un mister de mii de ani după ce au descoperit un mormânt sub ruinele unei biserici despre care ei cred că ar conține rămășițele trupului Sfântului Nicolae - cunoscut popular ca Moș Craciun.

O porțiune din situl despre care se crede că ar conține mormântul nevăzut a fost descoperit în biserica Sf. Nicolae, aflată în provincia sudică a Antalyei din Turcia. Cartierul Demre, în care se găsește biserica, este cunoscut ca locul de naștere al sfântului creștin. 

Șeful autorității Monumentului de la Antalya, Cemil Karabayram, a declarat pentru presa turcă că arhiereul a fost descoperit în timpul anchetelor electronice care au arătat lacune sub biserică.

"Credem că acest altar nu a fost deloc avariat, dar este destul de greu să ajungem la el, deoarece pe podea există mozaicuri", a declarat Karabayram pentru Hurriyet Daily News.

În procesul de excavare, arheologii vor trebui să slăbească fiecare țiglă din mozaic și să-i îndepărteze într-o matriță, relatează newsweek.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel