Mormântul lui Iisus din Ierusalim, redeschis publicului
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Botezul lui IIsus sub semnul Duhului Sfânt
Botezul lui IIsus sub semnul Duhului Sfânt
Structura din marmură, care se ridică deasupra locului în care a fost îngropat potrivit credinței creștine trupul lui Iisus Hristos și care a fost renovată timp de nouă luni, a fost redeschisă publicului miercuri prin oficierea unei slujbe la Biserica Sfântului Mormânt din Vechiul Oraș al Ierusalimului, relatează AFP.

Demnitari religioși de diferite culte creștine au participat la slujba oficiată la această structură care se ridică deasupra locului de îngropăciune, cunoscută drept edicul. Structura din marmură galbenă și-a recăpătat culoarea galben ocru originală, potrivit jurnaliștilor AFP prezenți la fața locului.

O echipă de oameni de știință și restauratori a participat la lucrările de consolidare la mormântul lui Iisus. Lucrările au început anul trecut, după ce Biserica a fost declarată nesigură de autoritățile israeliene care controlează Ierusalimul de Est.

Confesiunile creștine greco-ortodoxă, armeană și romano-catolică împart custodia Bisericii. Disputele între acestea au amânat restaurarea zonei timp de peste 200 de ani. Fiecare confesiune a contribuit cu 3,3 milioane de dolari la acest proiect, iar Regele Abdullah al Iordaniei a făcut o donație în nume personal.

În cadrul proiectului de restaurare au fost efectuate lucrări de amploare la zidăria mormântului unde au fost introduse bolțuri din titan între dalele de piatră, inclusiv în cea care acoperă mormântul lui Iisus, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel