Montare detectoare gaze. Este sau nu obligatorie
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Reprezentanții Engie merg pentru revizii în teritoriu și pun pe masă un formular imens pentru a monta detectoare de gaze. Ei afirmă că acest lucru este obligatoriu din 2016. 

Obligativitatea montării detectoarelor de gaze a apărut prima dată în 2004. În Ordinul M.E.C. nr. 713/2004 privind modificarea unor prevederi din Anexa nr. 1, ”Norme tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale" la Ordinul M.E.C. nr. 58/2004 prevedeau că: ”Începând cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru încăperile în care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale și suprafețele vitrate necesare, conform prezentelor norme, sunt parțial sau în totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de construcție specială (securizat, termopan etc.).”

Montarea senzorilor de gaze a devenit obligatorie în urma anvelopării blocurilor și punerii geamurilor termopan. În blocurile neizolate termic, montarea nu este obligatorie, potrivit ANRE.

Același lucru este valabil și pentru casele care au geamuri termopan sau din lemn masiv. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel