Data publicării:

Monica Niculescu și Cristina Bucșa, în sferturile WTA 500 Tokyo

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres

Monica Niculescu și Cristina Bucșa s-au calificat în sferturile de finală ale turneului WTA Tokyo.

Perechea Monica Niculescu și Cristina Bucșa (Spania) s-a calificat în sferturile de finală WTA 500 Tokyo, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari, pe tabloul de dublu, după ce trecut de perechea Tereza Mihalikova (Slovacia) și Olivia Nicholls (Marea Britanie), cu scorul de 4-6, 6-4, 10-8.

Favoritele numărul 4 au avut nevoie o oră și 45 de minute pentru a se califica în turul următor, unde se vor confrunta cu învingătoarele dintre japonezele Shuko Aoyama/ Eri Hozumi și perechea Giuliana Olmos (Mexic)/Alexandra Panova (Rusia).

Meciul a fost unul foarte echilibrat, câștigătoarea fiind stabilită în setul decisiv, dominat de Niculescu și Bucșa. 

Reamintim că Monica Niculescu și Cristina Bucșa (de origine din Republica Moldova) au jucat săptămâna trecut finala turneului WTA 250 de la Osaka (Japonia), pe care au pierdut-o în fața niponei Ena Shibahara/ Laura Siegemund (Germania), scor 6-3, 2-6, 2-10.

Gabriela Ruse și Monica Niculescu, campioane la Hong Kong

Gabriela Ruse și Monica Niculescu au câștigat turneul WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, duminică, după ce au învins în finală cuplul japonez Nao Hibino/Makoto Ninomiya cu 6-3, 5-7, 10-5. Româncele s-au impus în aproape două ore de joc. 

Cele două perechi s-ar putea întâlni și la turneul final al Billie Jean King Cup, pe 14 noiembrie, la Malaga, în optimi, fază în care România și Japonia sunt adversare.

Trebuie menționat că Monica Niculescu (37 de ani) este una dintre cele mai experimentate jucătoare de dublu din România, având cele mai multe participări în competiția pe echipe (Fed Cup până în 2020, Billie Jean King Cup din 2021), cu 20 de nominalizări, cu 55 de meciuri disputate, în care a înregistrat 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu).

Niponele s-au ales cu un cec de 4.300 de dolari și 81 de puncte WTA la dublu, în timp ce Niculescu și Ruse au fost recompensate cu un cec de 6.000 de dolari și 125 de puncte WTA.

Pentru Niculescu și Ruse este al doilea titlu la dublu pe care îl câștigă împreună după ce în 2021 se impuneau la Nottingham, pe iarbă, într-un turneu ITF de 100.000 de dolari, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel