Data publicării:

Monica Niculescu și Cristina Bucșa, eliminate în sferturi la WTA 500 Tokyo

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres

Monica Niculescu și Cristina Bucșa, iberica de origine moldovenească, au ratat calificarea în semifinale după un meci decis în super tie-break.

Perechea Monica Niculescu și Cristina Bucșa (Spania) a fost învinsă de cuplul japonez Shuko Aoyama/Eri Hozumi cu 6-3, 3-6, 10-4, vineri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 500 de la Tokyo, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari.

Niculescu și Bucșa, favoritele numărul patru, s-au înclinat după 90 de minute de joc.

Monica Niculescu și Cristina Bucșa, campioane anul acesta la Strasbourg și finaliste în weekend la Osaka, s-au ales cu un cec de 8.510 dolari și 108 puncte WTA la dublu. 

Japonia - România, confruntarea din BJK Cup

Meciul Monicăi Niculescu (37 de ani) în proba de dublu pate fi considerat și un preambul al confruntării cu reprezentativa Japoniei, din cadrul turneului final al Billie Jean King Cup, care a avea loc la Malaga, în 13-20 noiembrie, și unde Niculescu este cea mai experimentată ”dublistă” a României.

Niculescu are cele mai multe participări în competiția pe echipe (Fed Cup până în 2020, Billie Jean King Cup din 2021), cu 20 de nominalizări, cu 55 de meciuri disputate, în care a înregistrat 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu). Învingătoarea dintre România și Japonia se va confrunta cu reprezentativa Italiei.

Din lotul României fac parte Jaqueline Cristian, Ana Bogdan Gabriela Ruse, Anca Todoni și Monica Niculescu, iar căpitanul-nejucător este Horia Tecău.

Căpitanul echipei Japoniei, fosta jucătoare Ai Sugiyama, va miza pentru meciurile din noiembrie pe Moyuka Uchijima, Nao Hibino, Eri Hozumi şi Shuko Aoyama, iar marea absentă este Naomi Osaka, deținătoare a patru trofee majore, dar care ratează finalul sezonului, după o accidentare care o ține departe de terenul de tenis.

Rezultatele înregistrate vineri în sferturi la simplu

Katie Boulter (Marea Britanie/N.9) - Bianca Andreescu (Canada) 6-2, 6-1

Diana Shainder (Rusia/N.6) - Sayaka Ishii (Japonia) neprezentare Ishii

Sofia Kenin (SUA) - Daria Kasatkina (Rusia/N.3) 6-3, 6-4

Qinwen Zheng (China/N.1) - Leylah Fernandez (Canada/N.8) 6-0, 1-6, 6-3, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel