Data publicării:

Monica Niculescu, în turul doi la Roland Garros, în proba de dublu. Begu rămâne doar pe tabloul de simplu

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Monica Niculescu s-a calificat în turul secund al probei de dublu. Irina Begu și Ana Bogdan joacă, sâmbătă, pentru calificarea în ”optimi”.

Perechea Monica Niculescu/ Cristina Bucșa (Spania) s-a calificat în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, pe tabloul de dublu, după victoria în fața perechii americane formate din Lauren Davis și Sabrina Santamaria, scor 6-2, 6-1, în numai 78 de minute de joc.

În turul următor, perechea Niculescu/Bucșa se va confrunta cu învingătoarea dintre Magdalena Frech/ Viktoriya Tomova (Polonia/Rusia) și americancele Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands, favoritele 14 ale probei de dublu.

Irina Begu a făcut pereche cu argentinianca Nadia Podoroska, iar în turul inaugural au pierdut în fața perechii Nao Hibino/Katarzyna Kawa (Japonia/Polonia), scor 2-6, 2-6. Adversarele perechii Begu/Podoroska au intrat pe tabloul principal din postura de ”alternativă”, după retragerea jucătoarelor Schuurs Demi (Olanda) și Stefani Luisa (Argentina).

A treia jucătoare din România, care evoluează în proba de dublu este Gabriela Ruse, care face pereche cu Marta Kostyuk (Ucraina).

Adversarele din primul al probei de dublu le sunt jucătoarele din Franța Clara Burel și Chloe Paquet. 

Irina Begu și Ana Bogdan, meciuri pentru ”optimi”

Irina Begu, locul 127 WTA, și Ana Bogdan, locul 54 WTA, vor juca, sâmbătă, în turul al treilea la simplu. 

Begu o va întâlni pe franțuzoaica Varvara Gracheva, locul 88 WTA, acesta fiind a doua confruntare dintre ele. 

Cele două s-au întâlnit în 2020, în calificările turneul de la Ostrava (Cehia), meci câștigat de româncă, scor 6-7 (5), 6-2, 6-1.

Ana Bogdan s-a impus joi seară în fața rusoaicei Anastasia Pavliucenkova (locul 22 WTA, finalistă la Roland Garros în 2021), scor 6-4,6-4. 

Adversara cu care va lupta pentru calificarea în ”optimi” este Elina Svitolina, locul 19 WTA, favorita 14, iar singura întâlnire dintre cele două a fost în acest an, la Billie Jean King Cup, unde românca a obținut unul dintre punctele calificării României în turneul final al competiției. Bogdan s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 4-6, 6-3.

Citește și: Jannik Sinner, în ”optimile” de la Roland Garros. ”Rocadă” importantă cu Novak Djokovic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel