Monica Macovei, cuvinte dure la adresa lui Băsescu: Istoria nu trebuie rescrisă în funcţie de nervii dintr-un anumit moment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Monica Macovei a dorit să facă lumină în ceea ce privește numirea lui Danier Morar în funcția de procuror șef al DNA, în 2005.

Astfel, europarlamentarul a dezmințit spusele lui Traian Băsescu. În urmă cu ceva vreme, șeful statului a sugerat că Daniel Morar a fost propunerea sa către Ministrul Justiției, pentru funcția de procuror-șef al DNA. "Am avut o singură exigență: <<Caută-l pe procurorul care a avut curaj să aresteze un senator PD>>", a relatat Traian Băsescu că i-ar fi zis Monicăi Macovei.

"Cum am mai spus de multe ori şi cum a povestit şi Morar în cărţile de interviuri, în care a fost întrebat cum a ajuns procuror şef la DNA: pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat preşedintele. A fost o procedură de selecţie şi a fost o procedură corectă. Ca atare, a intrat în această procedură, repet, nerecomandat de preşedinte", a spus Monica Macovei într-un interviu acordat pentru o emisiune de radio.

"Eu cred că istoria nu trebuie rescrisă în funcţie de interese electorale de moment sau de nervii dintr-un anumit moment. Dacă preşedintele vrea să inducă în opinia publică ideea că au fost, nu ştiu, proceduri fantomatice sau că l-a scos din joben pe Morar şi că n-a crezut în acele proceduri, este treaba lui. Eu spun că au fost proceduri corecte şi reale şi care s-au respectat. (...) M-a surprins foarte mult şi m-a şi îndurerat, pentru că nu este adevărat. Nu este adevărat. Da, m-a surprins. N-aş putea spune că mă amuză. Ce să spun la un asemenea lucru? Mai ales când există cărţi de 2-3 ani de zile, în care Morar povesteşte cum a fost numit, cum s-a întâlnit prima oară cu preşedintele înainte de a fi numit de preşedinte prin decret. Am recitit şi eu ce a scris în interviul din cartea lui Dan Tăpălagă, în care preşedintele i-a spus, de faţă cu mine:"nu vă cunosc, dar merg pe mâna ministrului Justiţiei". Exact pe invers", a conchis Monica Macovei pe blogul său, acolo unde a relatat tot interviul acordat la radio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel