Monica Macovei trasează o nouă directivă Guvernului Cioloș. Ce monopol trebuie să spargă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Europarlamentarul Monica Macovei, preşedintele partidului M10, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că principala misiune a Guvernului Cioloş e să spargă monopolul PSD şi al PNL, pentru a permite oamenilor din partidele noi să intre într-o competiţie electorală reală. 

'Guvernul Cioloş are cel mai mare mandat popular pe care l-a avut vreodată un guvern în România, pentru că s-a născut după ce strada, oamenii au dat jos Guvernul Ponta. Ca atare, Guvernul Cioloş există datorită străzii, a oamenilor. De aici rezultă că Guvernul Cioloş trebuie să facă ceea ce au cerut oamenii, or oamenii au cerut ca partidele vechi să plece acasă - 'PSD, PNL, aceeaşi mizerie' a fost una din pancarte, strada a cerut diverse măsuri care se pot numi toate la un loc reformă electorală: alegerea primarilor în două tururi, vot prin corespondenţă şi electronic, 300 de parlamentari, eliminarea pragului electoral la alegerile locale şi parlamentare', a afirmat Monica Macovei.

Ea a mai spus că legile electorale actuale nu permit noilor veniţi în politică să intre într-o competiţie reală.

[citeste si]

'Primul lucru pe care trebuie să-l facă şi care schimbă ţara aceasta este spargerea monopolului partidelor mari, care sunt aici de 25 de ani, care ne-au adus aici şi pentru care oamenii care au ieşit în stradă au spus că nu le mai vor. (...) Trebuie să schimbe legile electorale, aşa încât să poţi să spargi monopolul partidelor vechi şi aceşti oameni din partidele noi să poată intra într-o competiţie. Aşa cum sunt azi legile, ei nu pot intra într-o competiţie reală. (...) Acesta e rolul cel mai important al Guvernului Cioloş. (...) Dacă nu distrugem acest monopol al PSD şi PNL, n-am schimbat nimic', a mai spus europarlamentarul.

Partidul M10 organizează la Cluj, în 4-5 decembrie, o întâlnire de lucru naţională, la care vor fi discutate chestiuni de organizare, comunicare, doctrină şi valori, politici publice, strategie politică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel