"Moneda rusească", jocul PERICULOS, devenit popular în România. Medicii, avertisment - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"Moneda rusească", jocul PERICULOS, devenit popular în România. Medicii, avertisment / Foto: Captură video TikTok
"Moneda rusească", jocul PERICULOS, devenit popular în România. Medicii, avertisment / Foto: Captură video TikTok
"Moneda rusească" este un nou joc periculos care a devenit popular printre elevii din România.

Un nou joc periculos popular pe Tiktok stârnește îngrijorare în rândul specialiștilor. Se numeşte "moneda rusească", iar cei care îl practică ajung să se rănească. Jocul a devenit foarte popular și printre copiii din România, transmite Pro Tv. Medicii atrag atenția că elevii se pot răni, iar rănile riscă să se infecteze. 

@dragosg24 #foryoupage❤️ #foryoupage❤️ #rge #elbruso #pfy #monedaruseasca ♬ Tare tare - Dani Mocanu

Cum se joacă "moneda rusească"

Cei care joacă "moneda rusească" învârt un ban pe masă, iar cine nu reușește să o mențină dreaptă este pedepsit fiind lovit peste degete. Copiii se aleg cu vânătăi și răni în urma acestor lovituri, iar medicii avertizează că rănile sunt foarte dureroase și pot deveni periculoase deoarece infecția poate ajunge la os.

"Moneda rusească" este jucat  de obicei în școli, în pauze. Grav este că au început să îș joace și copiii din clasele mici, atât fete, cât și băieți. Psihologii le recomandă părinților să discute cu copiii lor și să le explice care sunt riscurile acestui joc.

@29_._martie_._ #fyy #foryou #foryyoupage #monedaruseasca ♬ sonido original - AlexA.Quiles - AQuiles on the Beats

Dermatologii avertizează. Tendințe periculoase de pe TikTok

 

Utilizatorii Tic Tok au câte un sfat la îndemână pentru aproape orice, de la curățarea casei, sfaturi pentru părinți până la trucuri pentru îngrijirea pielii. Nu toate aceste sfaturi pot fi atât de sigure pe cât credeți, a avertizat dr. Ahmed El Muntasar.

„Dacă ești o persoană obișnuită, este foarte greu să știi ce videoclipuri se bazează pe cunoștințe reale sau sunt doar idei aleatorii care pot cauza de fapt mai mult rău pielii tale”, a spus dr. Ahmed El Muntasar, conform thesun.co.uk.

Într-un videoclip de pe Tic Tok, o femeie arată cum prepară o mască de față folosind tablete zdrobite de aspirină. Ea a spus că folosește această metodă pentru a scăpa de coșuri peste noapte.

Dr. Ahmed a spus că aspirina are proprietăți antiinflamatorii și, dacă este luată pe cale orală, poate ajuta la dezinflamarea pielii și la acnee, dar nu trebuie aplicată direct pe piele.

„Aspirina este similară ca structură chimică cu acidul salicilic – care este un exfoliant cunoscut. Cu toate acestea, aspirina achiziționată de la farmacie, care este destinată uzului oral, este periculoasă pentru pielea dumneavoastră", a mai spus dermatologul. Vezi mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel