Moneda din 2016 care costă cât o mașină! Se vinde online cu 6.000 de euro
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
O monedă rară se vinde pe OLX cu 6.000 euro!

Experții în colecționarea de monede vechi sunt conștienți că piesa despre care urmează să vă povestim este una extrem de rară, mai ales în contextul actual. Emisă acum 8 ani, această monedă valorează în prezent aproximativ 6.000 de euro și a fost recent scosă la licitație pe site-urile specializate în domeniu.

De ce este atât de valoroasă

Acum aveți oportunitatea de a deține o ediție din 2016 a monedei de 1 liră sterlină cu 12 fețe, nedată în circulație. Moneda include o marcă distinctivă a monetăriei care lipsește de pe monedele din 2017. Aceasta se distinge prin prezența unei mărci unicat de monetărie „cross crosslet” ceea ce o face să fie disponibilă într-o ediție limitată, scrie Wikipedia.

La data de 28 martie 2016, moneda rotundă de 1 liră sterlină a fost înlocuită cu varianta cu 12 fețe, iar la 15 octombrie 2017, moneda rotundă de 1 liră sterlină a fost retrasă din circulație legală. Anumite exemplare de monede de 1 liră au fost destinate băncilor, producătorilor de automate sau companiilor producătoare de cărucioare de supermarket. În anul 2016, Monetăria Regală a confirmat că au fost emise peste 500 de milioane de monede de 1 liră sterlină cu douăsprezece fețe.

Recent, această monedă rară a fost listată la vânzare pe platforma OLX de către un utilizator, solicitând suma exactă pentru care se poate achiziționa o mașină second-hand, respectiv 6.000 de euro. Pentru cei familiarizați cu valoarea unei astfel de monede, este evident că investiția poate genera o mică avere în urma revânzării.

Nu este singura monedă cu un preț exorbitant scoasă la vânzare. Pe site-urile specializate, alte monede britanice rare au fost achiziționate la sume de până la 24.000 de dolari bucata. Printre acestea se numără și una dintre cele mai rare monede emise vreodată în Insulele Britanice care a fost vândută  în 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel