Data publicării:

Monarhia, de 5 până la 25 de ori mai ieftină decât republica. Argumentele lui Băsescu și Ponta, folosite de monarhiști

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Politica
WhatsApp
basescu mihia
basescu mihia

Susținătorii monarhiei constituționale se arată tot mai activi în mediul online, odată cu apropierea momentului de revizuire a legii fundamentale. Argumentele folosite de Emil Boc/Traian Băsescu în perspectiva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, sau de Victor Ponta, pentru europarlamentare și prezidențiale, au deschis un front nou de discuții în favoarea revenirii la Monarhie.

Dacă alegerile au costuri politice, materiale și un impact negativ asupra mediului de afaceri, așa cum argumentau politicienii republicani, putem face ”economii” renunțând la un singur scrutin-cel prezidențial.

Un medic renumit din București, activ pe blogul personal, se întreabă care sunt costurile sistemului prezidențial american, comparativ cu monarhia britanică. Dr. Dan Ghenea scrie pe blog și răspunsul: ”1,4 miliarde. Dolari americani. Familia Obama. Doar intr-un an. De 25 de ori mai mult decat ii costa pe britanici familia regala. Mult mai mult decat toate monahiile europene la un loc. Costul pentru contribuabili pentru a zbura in Hawaii un barbat, sotia lui, doua fiice si un caine este estimat la $ 3,639,622.” (The Royal Presidency - Mark Steyn, National Review Online)”.

Președintele vinde mandatul unui partid

Jurnalistul Marius Ghilezan a descoperit un emoționant mesaj monarhist într-un interviu acordat site-ului Agenția de cultură de către celebrul inventator Iustin Capră. Într-un dialog cu Sebastian Drăgan, Capră îl evocă pe MS Regele Mihai. ”Regele a fost și este un pasionat al aviației, spune Iustin Capră. Un om de bun simț cum nu am mai întâlnit. Își conduce singur mașina, și nu cu o mie de motocicliști în jur, plătiți pe banii dv. De fapt, Monarhia constituţională este de cel puţin cinci ori mai ieftină decât Republica... republica având dezavantajul că preşedintele vinde mandatul unui partid politc, el nu poate fi echidistant. Însă, Regele prin natura lui este incolor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel