Mona Pivniceru și-a dat demisia din CSM
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pivniceru
pivniceru

Judecătoarea Mona Pivniceru și-a dat demisia din Consiliul Suprem al Magistraturii

Propusă de Victor Ponta pentru funcția de ministru al Justiției, Mona Pivniceru a renunțat astăzi la poziția de membru al Consiuliului Superior al Magistraturii, relatează Mediafax

În urma acceptării demisiei, Pivniceru se va întoarce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de unde ar putea fi detaşată pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

"În şedinţa din data de 6 august 2012, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea privind detaşarea la Ministerul Justiţiei, pe o perioadă de 6 luni, în vederea numirii în funcţia de ministru al Justiţiei, a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM", informează Biroul de presă al Consiliului.

Prim-ministrul Victor Ponta este actualul ministru interimar al Justiției, după ce persoana propusă de acesta să ocupe această funcție, Mona Pivniceru, nu putea ocupa postul din cauza funcției deținute în cadrul CSM, funcție incompatibilă cu cea pentru care a fost solicitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel