Momentul în care Putin ajunge în Cecenia, pentru prima dată după 2011. Cum l-a întâmpinat Kadîrov - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a sosit marţi seară în Cecenia, republica rusă din Caucaz condusă de aliatul său Ramzan Kadîrov, relatează AFP.

Vladimir Putin nu a mai vizitat Cecenia din anul 2011, "Putin a sosit în Republica Cecenă. Un program bogat este prevăzut în cadrul acestei vizite", a scris Kadîrov pe Telegram. Televiziunea publică rusă a prezentat imagini cu sosirea lui Vladimir Putin, coborând dintr-un elicopter. Președintele Vladimir Putin a fost întâmpinat de Kadîrov şi de colaboratorii săi cei mai apropiaţi. Pe imagini se observă cum, la un moment dat, Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov se îmbrățișează, fiind extrem de zâmbitori.

Video

Youtube video image

 

"Oamenii vor fi bucuroşi. Se vor bucura că preşedintele a venit în republică. Pentru noi, este stimulant, ne dă un plus de energie. Este o mare binecuvântare", a spus Ramzan Kadîrov în faţa jurnaliştilor. Conform liderului cecen, Vladimir Putin şi-a început vizita cu o oprire la mormântul tatălui său care i-a precedat în fruntea Ceceniei, Ahmat Kadîrov, omorât într-un atac comis de rebelii islamişti în anul 2004.

Înainte de vizita în Cecenia, Vladimir Putin a fost la Beslan, Osetia de Nord

 

Înaintea vizitei în Cecenia, Putin a fost marţi mai devreme la Beslan, în Osetia de Nord, o altă republică rusă din Caucaz, unde a adus un omagiu victimelor luării de ostatici sângeroase într-o şcoală de către un comando islamist cecen în anul 2004.

Cecenia a avut parte de două conflicte armate majore în anii 1990 şi 2000, în care trupele ruse s-au confruntat cu o rebeliune separatistă care a căpătat caractere islamiste. Aceasta s-a răspândit în întreaga regiune şi în anul 2015 a jurat credinţă organizaţiei jihadiste Statul Islamic.

Republica Cecenia este condusă din anul 2007 de Ramzan Kadîrov

 

Republica Cecenia este condusă din anul 2007 de Ramzan Kadîrov, ale cărui trupe sunt adesea acuzate de încălcări ale drepturilor omului în acest teritoriu.

Vizita lui Vladimir Putin acolo survine după ce Ucraina a deschis un al doilea front în războiul declanşat contra ei de Rusia, armata ucraineană lansând în urmă cu două săptămâni o ofensivă surpriză în regiunea rusă de graniţă Kursk. Unităţile cecene fac parte din forţele ruse desfăşurate acum cu scopul de a face față asaltului ucrainean, notează Agerpres.

Citește și - Imagini virale cu Ramzan Kadîrov la volanul unui Tesla Cybertruck. Liderul cecen a montat o mitralieră pe vehicul și vrea să meargă cu el în Ucraina / video

 

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a susținut că primit un vehicul Tesla Cybertruck de la Elon Musk.

Ramzan Kadîrov a spus faptul că Elon Musk i-a dat un Tesla Cybertruck în Groznîi. Conform lui Kadîrov, el intenționează să trimită acest vehicul înarmat în războiul pe care Federația Rusă îl duce în Ucraina de mai bine de doi ani.

„Îmi exprim sincera recunoștință față de Elon Musk! Acesta este, desigur, cel mai puternic geniu al timpului nostru și un specialist. Mare om! Ei bine, camionul cibernetic s-a dovedit a fi un proiect puternic. Fără îndoială una dintre cele mai bune mașini din lume! M-am îndrăgostit literalmente de această mașină.”, a spus Ramzan Kadîrov. Vezi continuarea articolului și imaginile virale aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel