Momentul în care Germania a pierdut hegemonia economică asupra Europei. Hartmann: Îi trebuie zece ani ca să îşi revină
H.D. Hartmann, analist de politică externă, afirmă că Germania a pierdut hegemonia economică asupra Europei şi că va avea nevoie de un deceniu pentru a-şi reveni.
Întrebat dacă Germania ar putea interveni la Viena în chestiunea aderării României la Schengen, dar şi dacă "hegemonul francezo-german să ofere nişte garanţii privind integrarea, sau chiar şi un MCV pe Schengen al României", Hartmann a replicat:
"O înfrângere pentru România nu ar fi o înfrângere a Germaniei, ci o înfrângere a SUA. Cel mai pro-american cancelar după primul cancelar post-belic al Germaniei este Scholz. Cel mai pro-american preşedinte est-european este preşedintele Iohannis al României. Acesta este un semnal clar dat într-un nivel de tensiune între UE şi SUA, către SUA. Germania a fost înfrântă deja. Prin explozia gazoductelor NS1 şi NS2, Germania a pierdut în acea zi hegemonia economică asupra Europei. S-a încheiat! Îi trebuie zece ani să îşi revină!
(n.r. neaderarea României la Schengen) va fi înfrângerea lui Olaf Scholz, a lui Klaus Iohannis şi a poziţiilor de putere pro-americane pe care România şi aceste două administraţii le-au arătat", a declarat H.D. Hartmann la Geostrategica.
Tentativă de lovitură de stat în Germania. Hartmann: Bogdan Chirieac a avut o intuiție perfectă! Istoria a început, din nou, să galopeze
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre tentativa de lovitură de stat din Germania.
Poliţia germană a dejucat o tentativă de lovitură de stat, conform unui comunicat emis miercuri, 7 decembrie. Autorităţile au arestat 25 de presupuşi membri şi susţinători ai mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al procuraturii federale, transmite Agerpres, citând dpa, Reuters şi AFP. Alte 27 de persoane sunt anchetate, fiind bănuite de apartenenţă la grupare.
Poliţia desfăşura miercuri raiduri în 11 din cele 16 landuri germane, în cadrul unei operaţiuni majore împotriva extremiştilor, a menţionat purtătorul de cuvânt. Arestările de suspecţi au avut loc inclusiv în Austria şi Italia (citește mai mult AICI).
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a comentat evenimentul din Germania prin prisma altor evenimente care au avut loc în Europa în ultimele zile și mai ales a influenței Federației Ruse în spațiul european:
„Ar fi un ajutor nesperat dat Rusiei dacă unul dintre cei doi piloni ai Uniunii Europene ar fi dezechilibrat. Eu nu văd Guvernul Rusiei să aibă capacitatea să destabilizeze țările occidentale, dar că acest lucru ar ajuta, sigur că da (...). Pe lângă evenimentul din Germania, mai avem câteva mici lucruri.
Atacul cu drone din interiorul Rusiei a vizat baza militară unde se află flotila nucleară din primul cerc de apărare aeriană al Moscovei. Atacul ucrainean nu a fost gândit greșit. Importanța este totală! Au distrus două avioane din 49. Rușii mint, dar fotografiile satelitare arată clar că atacul a fost reușit. Ucraina a transmis un semnal prin atacarea avioanelor critice sau strategice care fac parte din primul cerc de apărare al Moscovei, la 150 de kilometri de capitala Federației Ruse“, a spus H. D. Hartmann. CITEŞTE MAI MULTE AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News