Momentul de vârf al Codului Portocaliu. Care este situţia în acest moment în ţară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
scoli inchise
scoli inchise

Zeci de drumuri naţionale sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului, la fel şi Autostrada A2, de la Bucureşti la Cernavodă. Şapte judeţe sunt efectiv paralizate din cauza precipitaţiilor şi a vântului puternic, întreaga reţea de drumuri naţionale fiind închisă în urma unei decizii a CNADNR.

Vârful codului portocaliu sub care se află sudul şi sud-estul ţării este aşteptat să se înregistreze de luni, după ora 14.00, până miercuri.

În Capitală se circulă greu, în condiţii de iarnă, pe multe drumuri fiind aşternut un strat de zăpadă. La această oră ninge viscolit în Bucureşti. Se înregistrează probleme la reţeaua RATB, mai ales la tramvaie şi troleibuze, deoarece şase fire au fost rupte în diferite zone ale Capitalei. Autorităţile se tem mai mult de viscol decât de ninsori, deoarece există în continuare pericolul ruperii de cabluri şi de copacii, situaţii care ar putea provoca accidente şi blocaje.

Peste 2.500 de ŞCOLI au fost ÎNCHISE în toată ţara luni, situaţia putând fi prelungită în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice.

Codul portocaliu este valabil în perioada 5 februarie, ora 18.00 - 8 februarie, ora 10.00. În intervalul menţionat va ninge viscolit în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia. În Dobrogea şi estul Munteniei vor mai fi precipitaţii mixte şi se va menţine poleiul. Viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel