Data actualizării:
Data publicării:

Momentul adevărului în războiul româno-român după mail-urile Biden - Freeh despre Popoviciu. Chirieac: S-a ridicat cortina!

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay

Presa britanică a publicat mail-uri dintr-un laptop al lui Hunter Biden, despre Gabriel Popoviciu și fostul director al FBI, Louis Freeh. Analistul politic Bogdan Chirieac le-a comentat, subliniind că a venit începutul momentului adevărului. 

Freeh, după condamnarea lui Popoviciu: Nu este susținut nici de fapte, nici de lege

Daily Mail a publicat capturile unor e-mail-uri între fostul director al FBI Louis Freeh și fiul lui Joe Biden, Hunter. Mesajele au fost obținute dintr-un laptop abandonat al lui Hunter Biden. Sursa citată scrie că la vremea trimiterii acelor mail-uri ”fostul director FBI lucra atunci pentru trei oameni de afaceri și oficiali străini, care au fost apoi condamnați pentru diverse acuzații de corupție”, printre care ”un magnat imobiliar român condamnat pentru luare de mită”. Conform acelor înscrisuri, cel care a făcut legătura între Gabriel Popoviciu și avocatul Louis Freeh a fost chiar Hunter Biden. În Daily Mail, Popoviciu e prezentat ca un ”magnat imobiliar român”. ”Popoviciu l-a angajat pe Hunter în 2016, iar mai târziu pe Freeh, ca parte a unei campanii de convingere a procurorilor anticorupție să-i încheie un acord sau să renunțe la caz.” notează sursa citată. După condamnarea lui Popoviciu, Freeh a emis un comunicat de presă susținând că verdictul ”nu este susținut nici de fapte, nici de lege” și că există ”numeroase deficiențe de fapt și de drept în cazul împotriva domnului Popoviciu”.

Ce spune Bogdan Chirieac despre legătura Popoviciu- Freeh - Biden

Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, subliniind că trage concluzia, din acele mail-uri, că ”abuzurile săvârșite de DNA, în vremea când era condus de doamna Kovesi, au traversat Atlanticul. Vorbim despre un fost șef FBI, despre fiul președintelui în funcție, fost vicepreședinte al SUA, timp de două mandate, să nu uităm asta, că între 2008 și 2016, Joe Biden a fost vicepreședinte al SUA, deci era o persoană cu acces la informații și capabil să discearnă. Și avem acea sentință aberantă, ca multe alte sentințe și dosare aberante din România, în cazul lui Gabriel Popoviciu.” a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

”S-a ridicat cortina”

”La vremea aceea, noi ne întrebam de ce autoritățile din SUA, care peste tot în lume au pus accentul pe respectarea drepturilor omului și statul de drept, nu au avut atitudine, reacție față de abuzurile ce se comiteau în România. Acum vedem că undeva, în spatele ușilor închise, sigur, avocații, o altă lume, se știa despre aceste abuzuri, pentru că dacă era un caz în care dreptatea era de partea DNA și a Înaltei Curți din România, fiți convinsă că fostul director al FBI nu intervenea în cazul respectiv, chiar dacă acum e avocat. Acolo se pare că Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, mai cunoștea situația din România. Louis Freeh se vede cu autoritățile din România și lasă să înțeleagă că e plin de speranță după discuția avută, ceea ce înseamnă că și autoritățile din România, cele din instituțiile de forță, cunoșteau abuzurile care se comiteau, deci eu cred că doar s-a ridicat un pic cortina și cred că este vremea, cu toată dragostea, să analizăm exact ce s-a întâmplat în războiul româno-român, din 2014-2016, care au fost mecanismele, responsabilii - nu pentru a fi trași la răspundere în fața justiției, pentru că România nu are o justiție funcțională, dar măcar pentru a fi trași la răspundere în fața istoriei.” a precizat analistul politic. 

Bogdan Chirieac subliniază că ”nu mai putem repara viețile celor hăituiți în epoca Băsescu, dar li se poate da o compensație prin faptul că lumea va afla adevărul, ce s-a întâmplat, cum s-au luat deciziile, care, unele dintre ele, n-au avut nimic de-a face cu justiția și cu dreptatea.”

Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Băneasa. El se afla în Londra când a fost condamnat, în 2017, și de atunci luptă împotriva extrădării în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel