Momente emoţionante la parastasul de 7 ani al lui Corneliu Vadim Tudor
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: Lidia Vadim Tudor, Facebook
sursa foto: Lidia Vadim Tudor, Facebook
Chiar dacă mai sunt câteva zile până la comemorarea morţii Tribunului, familia, prietenii şi foştii colegi de partid s-au strâns deja la mormântul celui care a fost Corneliu Vadim Tudor pentru a lua parte la parastasul de 7 ani. Fiica lui a făcut anunţul pe Facebook: parastasul a avut loc astăzi, sâmbătă, 10 septembrie.

Au trecut 7 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, dar familia este în continuare îndurerată de nefericitul eveniment. Recent, Lidia, fiica politicianului a mărturisit cât de greu îi este fără tatăl său, dar și despre faptul că mama sa nu poate trece peste moartea soțului. „Mama este în suferință. Plânge și acum. Cumva, și de dor, dar și pentru că el era un sprijin pentru noi. Dacă ar fi fost în viață, ne-ar fi fost mai ușor să ducem greutățile. Suntem trei femei singure, fără capul familiei. Este mult mai greu”, a povestit fiica lui Corneliu Vadim Tudor pentru Substanţial.

"Pe dată de 14 Septembrie se împlinesc 7 ani de când tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, a plecat la Cer. Pentru că, încă de acum, foarte mulți dintre voi - prieteni, cunoștiinte, reprezentanți ai presei - v-ați manifestat dorința de a participa la comemorare, am stabilit că parastasul să aibă loc sâmbătă, 10 Septembrie 2022, orele 10.30, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, București Kilometrul Zero. Apoi, cei prezenți vor depune flori la mormântul aflat la Cimitirul Ghencea Civil" a scris Lidia Vadim Tudor pe contul ei de Facebook.

Ce i-a adus sfârșitul?

Acum 7 ani, pe 14 septembrie 2015, Corneliu Vadim Tudor a sunat chiar el la Ambulanță. ”Tribunul” a fost transportat de soţie la spital după ce i se făcuse rău. Din păcate starea de sănătate a politicianului s-a înrăutăţit după internare, iar la ora 18.30 în după-amiaza aceleaşi zile, în urma unui infarct miocardic, era înregistrat decesul său. Fata cea mică a lui Vadim a mai dezvăluit că, după primul stop cardiac, făcut cum a ajuns la spital, fostul senator a mai făcut alte 22. Academicianul Mircea Ifrim afirma, în urmă cu ceva timp, într-un interviu acordat pentru DC News, că politicianul ar mai fi trăit dacă nu ar fi făcut o greșeală în ceea ce privește regimul de viață. Acesta suferea de diabet, dar s-a încăpățânat să nu țină tratamentul specific bolii. „Moartea lui Corneliu Vadim Tudor a fost un fenomen natural, adică de așteptat, pentru că el nu dorea să țină regimul respectiv având diabet. Cum era de așteptat, diabetul i-a atacat vasele. Atacând vasele, a ajuns la Spitalul Militar. Corneliu Vadim Tudor era foarte încăpățânat, un mare om de cultură, incontestabil, un talent, dar aici a făcut o greșeală pentru că nu a ținut cont de ce trebuia să facă”, declara specialistul

Şi-a presimţit moartea

Una dintre cele două fiice ale lui Vadim Tudor, Eugenia (Jeni), a povestit cum au decurs ultimele clipe din viaţa tatălui său. Ea a spus că, aflat în maşină spre spital, Vadim Tudor şi-a presimţit moartea. Alături de el s-au aflat fiica cea mare, Lidia şi soţia sa, Doina. Atunci, el le-a spus "Asta e ultima mea zi! Mamă, vin la tine". Fiicele politicianului îl văd deseori în vis pe tatăl lor: „Eu și mama îl visăm cel mai mult, dar și preotul care i-a făcut toate slujbele și care i-a fost bun prieten”, a spus Eugenia, care consideră că aparițiile din vis sunt semne.

Cu o săptămână înainte să se stingă din viaţă, în noaptea de 6 spre 7 septembie, Corneliu Vadim Tudor publica pe pagina personală de Facebook un poem intitulat “ULTIMA CAFEA” ale cărui versuri sunt de-a dreptul tulburătoare. 

"Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată."

... aşa sună prima strofă din poezia compusă de Vadim Tudor.

Corneliu Vadim Tudor a fost cel mai controversat politician român de după Revoluție. A fondat revistele ”România Mare” și ”Tricolorul”, pe care le-a folosit ca ascensiune în viața sa politică, dar și ca instrument de atac pentru adversarii lui și jurnaliștii care au avut curaj să îl conteste. În 2000, a fost la un pas să ajungă președinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel