Data publicării:

Moment „netradițional” în Parlamentul Republicii Moldova. Pro-rusul Voronin a început să cânte în limba rusă / VIDEO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Moment „netradițional” în Parlamentul Republicii Moldova. Pro-rusul Voronin a început să cânte în limba rusă / Sursă foto: Captură YouTube Parlamentul Republicii Moldova
Moment „netradițional” în Parlamentul Republicii Moldova. Pro-rusul Voronin a început să cânte în limba rusă / Sursă foto: Captură YouTube Parlamentul Republicii Moldova

Vladimir Voronin, președinte al Republicii Moldova între 2001 și 2009, a avut un moment „artistic” în Parlamentul de la Chișinău, atunci când se purta dezbaterea privind interzicerea simbolurilor războiului.

Președintele Republicii Moldova din perioada 2001-2009, Vladimir Voronin, a început a cânta în Parlamentul Republicii Moldova la dezbaterea privind interzicerea simbolurilor care propagă războiul.

„O să încep netradițional...”, i-a prevenit Vladimir Voronin pe cei prezenți în sală, după care a început o cântare în limba rusă.

Youtube video image

FMI, ajutor financiar suplimentar pentru Republica Moldova

 

Fondul Monetar Internaţional a anunţat marţi un acord de majorare a volumului ajutorului pentru Republica Moldova pentru a-i permite acestei ţări să facă faţă consecinţelor războiului din Ucraina, informează AFP.

'Autorităţile au solicitat o majorare de aproximativ 267 de milioane de dolari', 'pentru a ajuta Moldova să facă faţă impactului războiului din Ucraina şi al creşterii preţurilor internaţionale la petrol, energie şi alimente', a precizat FMI într-un comunicat.

Cuantumul total al acestui ajutor, aprobat iniţial în decembrie, este astfel majorat la aproximativ 815 milioane de dolari. 'Războiul din Ucraina a avut consecinţe majore pentru economia Republicii Moldova', a comentat Ruben Atoyan, care a condus misiunea FMI în Republica Moldova în perioada 4-11 aprilie. Este puţin probabil ca PIB-ul R. Moldova să crească în acest an, conform previziunilor FMI supuse unei 'mari incertitudini'.

Acest ajutor, acordat în schimbul reformelor economice, este acordat în cadrul aşa-numitei Facilităţi extinse de credit (FEC) precum şi al Mecanismului extins de credit (MEDC), cu o plată imediată de aproximativ 149 milioane de dolari. Acordul urmează să fie aprobat de consiliul de administraţie al FMI în luna mai. Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a anunţat marţi că donatorii au aprobat 100 de milioane de dolari pentru R. Moldova prin agenţia de creditare concesională Asociaţia Internaţională de Dezvoltare (IDA-AID).

O conferinţă a donatorilor care a avut loc săptămâna trecută la Berlin a convenit să ofere un total de 659,5 milioane de euro ca sprijin financiar direct. Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu pregătire economică în SUA şi care a lucrat la Banca Mondială, a fost aleasă anul trecut pentru un program pro-occidental şi reformist, care îşi propune în special combaterea corupţiei endemice şi a proastei guvernării (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel