Moment istoric la Palatul Regal. Gestul unic al Regelui Mihai. Ce a apărut deasupra sa- GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Moment istoric la Palatul Elisabeta. Regele Mihai a deschis porțile pentru a-și serba ziua alături de cei, care, cu lacrimi în ochi, i-au cântat "La mulți ani cu sănătate". Regele Mihai a făcut un gest unic pentru oamenii din curte, în timp ce "o minune" a apărut deasupra sa. 

Ploaia s-a oprit când au intrat în curtea Palatului Elisabeta, spun câteva femei ce-l așteaptă nerăbdătoare pe Regele Mihai. "Mai sunt 7 minute", spune una dintre ele, ce ține mândră în mână tricolorul. Un bătrân își amintește cu o voce îndurerată, spunând apăsat: "Tatăl meu a dat, acum doi ani mâna cu Regele Mihai și a spus că 'acum pot să mor liniștit'. Bunicul meu a fost în garda Ferdinand I al României".  Bătrânul își pune speranțele că monarhia salvează România. Asta speră toți din curte, ce-o strigă într-o voce: 'Monarhia salvează România'. 'Să audă și tineretul, și diaspora' se aude dinspre mulțime.

'Nu mai poate Majestatea Sa'

O tăcere de așteptare, apăsătoare, domnește în curte. Regele Mihai s-a văzut trecând pe la geam. Doar câteva secunde despărțea mulțimea de momentul mult așteptat. Niciun cuvânt, nici măcar nerăbdare. O așteptare resemnată, lacrimi în ochi. Regele Mihai iese la balcon. Se sprijină într-o mână de balustradă, face cu mâna și parcă n-ar mai pleca. 'Nu mai poate Majestatea Sa', spune o bătrână, printre lacrimi în timp ce-i cântă 'La mulți ani, cu sănătate'. De bucurie, spune prof. dr. Monica Pop, care-l vede pe Regele Mihai încă în puteri. Dar mulțimea îl vede slăbit. În ecou se aude: 'Nu mai poate'. Lacrimile curg odată cu cântecul. 'La mulți ani cu sănătate' se cântă în acord cu fafara regală.

Cu dragoste, către copilul de trupă

Regele Mihai se uită cu dragoste la un copil de trupă. Stă mândru în fața balconului. Este doar în clasa a patra. O femeie în cărucior cu rotile, împins de fiul său, se chinuie să spună două cuvinte: 'Trăiască Regele!'. Nu are voce, nu poate vorbi.

VEZI ȘI: Iohannis, gest remarcabil pentru Regele Mihai

Gest unic al Regelui Mihai

Regele Mihai pleacă. Ușile balconului nu se închid în urma sa. În timp ce actrița Carmen Tănase spune, lăcrimând, pentru DC NEWS, că 'Regele Mihai e singura speranță. La trei zile după alegeri, eu asta cred. Noul președinte trebuie să aibă onoare, demnitate și putere de sacrificiu pentru poporul său. Monarhia poate salva oricând România, oricând'.... se aude: 'Uite, uite, uite, a venit din nou, Regele!'. Regele Mihai se sprijinea de balcon cu o mână și se uita parcă la fiecare om. Două stoluri de porumbei trec pe deasupra sa. Un porumbel se așează pe acoperiș deasupra Regelui Mihai. "O minune", spune o bătrână. Regele se uită, parcă cu un nod în gât, spre copilul în uniformă ce stă drept în fața balconului. Regele pleacă din nou. Din nou, se întoarce, pentru a treia oară. Nu vrea să se despartă de mulțime. Porumbelul continuă să stea deasupra Regelui Mihai și zboară spre cer abia când Majestatea sa intră definitiv în Palat. S-au închis ușile balconului de la Palatul Elisabeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel