Moment inedit la Jocurile Olimpice. O sportivă a trecut linia de sosire crezând că a câștigat, dar nu era prima / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Moment inedit la Jocurile Olimpice. O sportivă a trecut linia de sosire crezând că a câștigat, dar nu era prima  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Moment inedit la Jocurile Olimpice. O sportivă a trecut linia de sosire crezând că a câștigat, dar nu era prima / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
La proba de ciclism pe șosea, o sportivă a trecut linia de sosire crezând că a câștigat, însă nu a fost prima.

Moment inedit la cursa feminină de şosea la Jocurile Olimpice, Annemiek van Vleuten din Olanda a trecut linia de sosire cu braţele în aer celebrând „victoria". Totuşi sportiva nu era prima ce trecuse linia de sosisre de pe Fuji Speedway.

Cursa feminină de ciclism pe şosea a oferit un moment inedit. Una dintre favoritele cursei a trecut linia de sosire pe locul doi, dar a celebrat momentul crezând că a obţinut medalia de aur.

Sportiva terminase pe locul 2



Trecând peste linia de sosire Annemiek van Vleutendar s-a îmbrăţişat cu colegele de echipă şi a celebrat înainte să i se spună că a terminat, în realitate, pe locul doi.

Cicliştii din cursa olimpică nu pot vorbi cu echipa şi directorii sportivi prin intermediul comunicaţiilor radio, aşa cum sunt obişnuiţi să facă în alte curse şi se pare că van Vleuten şi coechipierele ei nu erau conştiente de faptul că austriaca era în faţă.

Confuzia a venit din fapul că în debutul cursei mai multe sportive s-au implicat într-o evadare. Acestea au avut un avans de peste 10 minute care a fost recuperat de pluton pe parcurs. Totuşi, cu puţin peste 40 de km înainte de final, austriaca Anna Keisenhofer le-a desprins pe o căţărare pe colegele de evadare şi a plecat singură. În spate, pelotonul le-a prins din spate pe colegele de evadare alea austriecei, dar Annemiek van Vleutendar, neavând comunicaţii radio, nu a ştiut că o sportivă a rămas în faţă.

„Am gresit. Nu, nu ştiam că mai există un sportiv în faţă. Când Plichta şi Shapira au fost prinşi, am crezut că am câştigat aurul", a spus Annemiek van Vleuten.

Deşi rutierii nu sunt capabili să vorbescă cu echipa prin comunicaţii radio la cursa olimpică, li se oferă de obicei distanţele, timpii şi alte informaţii despre cursă prin alte mijloace cum ar fi tablele albe purtate de motocicliştii care însoţesc plutonul, precizează Mediafax.

JO Tokyo 2020. Rezultate, medalii - sportivi străini

Tir cu arcul: Sud-coreencele, campioane olimpice pe echipe

Coreea de Sud (An San, Jang Minhee, Kang Chaeyoung) a cucerit medalia de aur în proba feminină pe echipe la tir cu arcul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, impunându-se în finală, cu 6-0, în faţa echipei Comitetului Olimpic Rus (Svetlana Gomboeva, Elena Osipova, Ksenia Perova), care a intrat în posesia medaliei de argint, informează AFP.

Medalia de bronz a revenit Germaniei (Michelle Kroppen, Charline Schwarz, Lisa Unruh), care s-a impus cu 5-1 în faţa Belarus.

Ciclism: Austriaca Anna Kiesenhofer, campioană olimpică pe şosea

Outsidera austriacă Anna Kiesenhofer a cucerit duminică medalia de aur în proba de ciclism pe şosea, cursa de fond, impunându-se la Jocurile Olimpice în faţa marilor favorite olandeze, pe distanţa de 137 km, între Musashinonomori Park din Tokyo şi circuitul internaţional din Fuji, cu timpul de 3 min. 52 sec. 45/100.

Olandeza Annemiek van Vleuten a cucerit medalia de argint, la 1min. 15 sec. de învingătoare, în timp ce medalia de bronz a fost adjudecată de o altă mare vedetă a sportului cu pedale, italianca Elisa Longo Borghini, care a terminat la 1 min. 29 sec.

(citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel