Data actualizării:
Data publicării:

Moment de sărbătoare transformat în catastrofă. Cel puțin 7 morți după ce un doc s-a prăbușit

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un eveniment care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a tradițiilor și culturii locale s-a transformat într-o tragedie, după ce o parte a unui doc de pe Insula Sapelo, Georgia, s-a prăbușit sâmbătă, ducând la moartea a cel puțin șapte persoane. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 16:30, ora locală, la docul Marsh Landing, în timp ce mulțimea se adunase pentru a celebra cultura și istoria comunității locale.

Departamentul de Resurse Naturale din Georgia, responsabil pentru administrarea docului, a declarat că aproximativ 20 de persoane au căzut în apă atunci când pasarela s-a prăbușit.

Pasarela conectase un doc exterior (unde pasagerii se îmbarcau pe feribot) de un alt doc situat pe țărm. În urma prăbușirii, mai multe persoane au fost transportate de urgență la spital, iar operațiunile de căutare și salvare au fost declanșate rapid.

Cauza prăbușirii nu este încă cunoscută. Tyler Jones, purtător de cuvânt al Departamentului de Resurse Naturale din Georgia, a afirmat că nu a avut loc nicio coliziune: „Pasarela pur și simplu s-a prăbușit. Nu știm de ce”, a declarat el pentru Associated Press.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și-a exprimat regretul profund față de această tragedie, transmițând condoleanțe familiilor îndurerate și rugându-se pentru cei răniți și pentru cei care ar putea fi încă dispăruți. „Eu și Jill ne rugăm pentru viețile pierdute și pentru cei răniți. Echipa mea este pregătită să ofere orice ajutor necesar comunității”, a spus președintele.

De asemenea, guvernatorul statului Georgia, Brian Kemp, a declarat că el și familia sa sunt „devastați” de această tragedie. „Am redirecționat fonduri pentru a ajuta la operațiunile de căutare, salvare și recuperare”, a afirmat Kemp, prin intermediul unei postări pe platforma X.

Un moment de sărbătoare transformat în catastrofă

Sâmbătă, insula ar fi trebuit să fie scena unui eveniment festiv, dedicat comunității Hogg Hummock.

Autoritățile locale au anunțat că o investigație a fost lansată pentru a determina cauzele exacte ale prăbușirii pasarelei. În timp ce comunitatea își revine după șocul produs de incident, rămân multe întrebări fără răspuns.

Docul Marsh Landing, fiind singura cale de acces pe insulă pentru feriboturi, joacă un rol esențial în viața de zi cu zi a locuitorilor și vizitatorilor insulei, aceasta fiind accesibilă doar pe calea apei, notează BBC.

Evenimentul de sâmbătă ar fi trebuit să fie un omagiu adus culturii și moștenirii Gullah-Geechee: „Acesta trebuia să fie un moment de bucurie și celebrare a culturii Gullah-Geechee, dar s-a transformat într-o tragedie”, a spus președintele Biden în declarația sa oficială, potrivit aceleiași surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel