Moment aplaudat în PE. Declarația care a ridicat sala în picioare - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un moment inedit a avut loc în Parlamentul European. 

Ezio Bosso, mare pianist, compozitor și dirijor italian contemporan, a fost prezent în Parlamentul European, în cadrul evenimentului major ”Patrimoniul cultural din Europa: legătura dintre trecut și viitor”. El a fost invitatul Silviei Costa, membru în Comisia de Cultură și Educație din Parlamentul European. Discursul său a fost simplu și emoționant. 

Ezio Bosso a vorbit despre muzică. Marele compozitor și dirijor a spus că ”muzica le vorbește copiilor, ne consacrăm viața muzicii din copilărie, nefiind un limbaj, nu există frontiere, ci o transcendență. Noi suntem instrumente și reușim să pășim dincolo. Purtăm cu noi identitatea nostră.”

Surpriza pentru români a fost când a mărturisit că ”viora întâi este din România”. Ezio Bosso a ridicat sala în picioare cu afirmația de încheiere a discursului său: ”Muzicianul cel mai bun nu e cel care cântă cel mai tare, ci acela care-i ascultă pe ceilalți”. 

Declarația este cu atât mai emoționantă cu cât se cunoaște că Ezio Bosso suferă de scleroză laterală amiotrofică. Este o boală progresivă, invalidantă, fatală. Mersul, vorbitul, mîncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devin tot mai dificile odată cu trecerea timpul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel