Mohammad Murad dezvăluie un secret al succesului în afaceri: Altfel nu ai cum să vorbeşti despre reuşită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Într-un interviu acordat DC News, omul de afaceri Mohammad Murad a vorbit despre un factor esenţial care cântăreşte enorm atunci când vorbeşti despre succesul în afaceri. 

Este vorba, potrivit lui Mohammad Murad, despre TIMP. Timpul este cel care decide dacă o afacere va avea succes sau va merge spre faliment. Mohammad Murad a dat ca exemplu relaţia pe care o au companiile cu statul, moment în care se pierde foarte mult timp cu birocraţia, perioadă în care o afacere poate avea de suferit. 

„Cea mai importantă instituţie a statului capitalist este instituţia omului de afaceri”, a spus Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii cu Mohammad Murad.

„Declarativ, domnule Chirieac. Încă nu suntem convinşi că vrem capitalism. Este una ce spune... Vă dau un exemplu concret: depui un dosar. Ţi se spune: 'termenul este 60 de zile'. După 60 de zile îţi spune (n.r. – funcţionarul care trebuia să se ocupe de dosar) că mai lipsesc două cuvinte sau că două hârtii nu sunt în regulă. Dar spune-mi înainte să expire acest termen. Şi mai aştept încă două luni, şi aşa mai departe...

În afaceri este un lucru foarte important, care decide: timpul. Timpul va decide întotdeauna soarta unei afaceri. Când şi cum acţionezi atunci când este nevoie. Când timpul este în defavoarea ta, nu ai cum să vorbeşti despre succes în afaceri”, a fost replica lui Mohammad Murad.     

VIDEO: 

Citeşte  şi: Funcționarii statului, acuzați că lucrează ca în comunism. Mohammad Murad: Uită că cetățeanul are un drept! Când îți dau o hârtie, ei spun că te-au ajutat

Întreprinzătorii sunt total nemulțumiți de modul în care relaționează cu autoritățile statului, în special la nivel local. Omul de afaceri Mohammad Murad îi acuză chiar de practici comuniste pe unii reprezentanți ai instituțiilor cu care a fost nevoit să intre în contact.  

“Orice chestie, oricât de mică ar fi, este o durere ca să poți să o obții, chiar dacă este dreptul tău. În România, până în 90, statul comunist nu dădea prea mare valoare drepturilor omului și cetățeanului. Îi învăța cum să-și onoreze obligațiile și oamenii au rămas cu aceeași educație: să-și onoreze toate obligațiile, fără să-și ceară drepturile. Din păcate, însă, instituțiile funcționează la fel. Ei uită că cetățeanul are un drept și când îți dau o hârtie îți spun că te-au ajutat. E normal să îmi dai hârtia aia, e obligația ta, pentru că noi toți contribuim la salariul pe care îl ai. Dar nu e voie să spui asta, pentru că nu mai vezi autorizație. O autorizație de la Pompieri durează doi ani, pentru că nu au timp” a spus Mohammad Murad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel