Mogulul Robert Murdoch s-a căsătorit la 93 de ani, pentru a cincea oară. Mireasa e fosta soacră a lui Abramovici
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Miliardarul Rupert Murdoch s-a logodit pentru a cincea oară, la vârsta de 92 de ani. Divorțase în 2022 / Foto: Captură video Youtube A Current Affair
Miliardarul Rupert Murdoch s-a logodit pentru a cincea oară, la vârsta de 92 de ani. Divorțase în 2022 / Foto: Captură video Youtube A Current Affair
Magnatul media Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară în cadrul unei ceremonii la podgoria sa din California. Videoul cu soția este disponibil la finalul articolului. 

Murdoch, în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit sâmbătă cu noua sa soție Elena Zhukova, în vârstă de 67 de ani, un biolog rus pensionar.

S-a zvonit că se întâlnește cu doamna Zhukova la scurt timp după ce logodna lui cu fostul capelan de poliție Ann Lesley Smith a fost anulată brusc în aprilie 2023.

Murdoch, născut în Australia, care are șase copii, este președinte emerit al News Corporation, trust care deține Fox News, Wall Street Journal, Sun și Times.

Anul trecut, a demisionat din funcția de președinte al Fox și News Corp, lăsându-l pe fiul său Lachlan să conducă ambele companii.

Murdoch și Zhukova s-ar fi întâlnit la o petrecere găzduită chiar de una dintre fostele sale soții, antreprenoarea de origine chineză Wendi Deng.

Celelalte foste soții sunt însoțitoarea de zbor australiană Patricia Booker, jurnalista de origine scoțiană Anna Mann și actrița americană Jerry Hall.

Zhukova a fost căsătorită anterior cu miliardarul rus de petrol Alexander Zhukov, în timp ce fiica lor Dasha - o socialistă și femeie de afaceri - a fost căsătorită cu oligarhul rus Roman Abramovici până în 2017.

Cariera lui Rupert Murdoch

Rupert Murdoch și-a început cariera în Australia în anii 1950. Acolo a cumpărat în cele din urmă ziarele News of the World și mai târziu The Sun în Marea Britanie în anul 1969.

Mai târziu, a cumpărat o serie de publicații din SUA, inclusiv New York Post și Wall Street Journal.

În 1996, a lansat Fox News - acum cel mai vizionat canal de știri TV din SUA.

Prin News Corp, care a fost fondată în 2013, Murdoch rămâne proprietarul a sute de instituții media locale, naționale și internaționale.

Cariera lui nu a fost lipsită de controverse. Unul dintre cele mai rele momente ale sale a fost scandalul notoriu de piraterie telefonică din Marea Britanie care a izbucnit după ce s-a constatat că News of the World a ascultat mesajele vocale ale unei celebre școlărițe ucise, pe nume Milly Dowler.

În septembrie anul trecut, magnatul media a anunțat că se retrage din rolul principal în imperiul său media - predând frâiele fiului său Lachlan și mai târziu preluând rolul de președinte emerit al Fox și News Corp.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel