Modul în care îți hrănești animalul de companie te poate îmbolnăvi. Află ce ghid de siguranță poți să urmezi
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Pentru cei mai mulți dintre noi, obiceiurile de siguranță alimentară - cum ar fi spălarea mâinilor înainte de a pregăti o masă și clătirea farfuriei înainte de a o pune în mașina de spălat vase - sunt a doua natură. Dar v-ar surprinde să știți că ar trebui să urmați aceleași protocoale atunci când hrăniți și curățați după animalul dvs. de companie?

Un nou studiu american, publicat pe 6 aprilie în jurnalul PLoS One, a constatat că majoritatea proprietarilor de câini din SUA nu știu și nu respectă liniile directoare ale Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA privind hrana pentru animale de companie și manipularea vaselor în siguranță. 

Aceste directive pot fi folositoare și pentru stăpânii de animale de companie din țara noastră, întrucât sunt foarte ușor de urmat și nu depind de o poziționare geografică anume.

„Deținătorii de animale de companie ar trebui să știe că bolurile pentru hrana ale animalelor de companie pot adăposti bacterii și că există recomandări pentru a minimiza riscul de îmbonăvire”, a declarat autoarea principală a ghidului, Emily Luisana, medic veterinar la Friendship Hospital for Animals din Washington, D.C.

Hrana pentru animale de companie, la fel ca multe alte tipuri de alimente, poate fi contaminată cu bacterii dăunătoare care provoacă boli alimentare, cum ar fi salmoneloza și listerioza, potrivit FDA.


Sfaturi pentru manipularea în siguranță a mâncării pentru animale de companie

Sfaturi la cumpărarea hranei animalelor de companie:

Cumpărați produse alimentare pentru animale de companie (cutii, pungi sau pungi) care sunt în stare bună. Verificați ambalajul pentru semne vizibile de deteriorare, cum ar fi lovituri, rupturi și decolorări.

Sfaturi pentru prepararea hranei animalelor de companie:

Începeți și terminați cu mâinile curate. Atât înainte, cât și după manipularea hranei pentru animale de companie, spălați-vă mâinile timp de cel puțin 20 de secunde cu săpun și apă fierbinte.

Spălați bolurile pentru hrana animalelor de companie și ustensilele de colectare, cu săpun și apă fierbinte, după fiecare utilizare.

Nu folosiți bolul pentru hrana animalului dvs. de companie ca ustensil de culegere. Utilizați în schimb o lingură curată sau o ceașcă. Utilizați ustensilul de culegere DOAR la culegerea hranei pentru animale de companie.

Aruncați alimentele vechi sau stricate într-un mod sigur, de exemplu, punându-le într-o pungă de plastic bine legată într-un coș de gunoi acoperit.

Sfaturi pentru păstrarea hranei animalelor de companie:

Puneți rapid la frigider sau aruncați hrana nefolosită sau rămasă din conserve și pungi. Setați frigiderul la 4,5 grade Celsius sau mai jos.

Păstrați hrana uscată pentru animale de companie într-un loc răcoros și uscat. Temperatura ar trebui să fie mai mică de 26 grade Celsius. Excesul de căldură sau de umiditate pot duce la descompunerea nutrienților.

Păstrați hrana uscată pentru animale de companie în punga originală și păstrați partea de sus a pungii bine pliată.

Păstrați hrana pentru animale de companie într-un loc sigur pentru a împiedica animalul dvs. de companie să mănânce o cantitate prea mare deodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel