Data publicării:

Modificări în zona de energie. Exemplul dat de Bogdan Badea (Hidroelectrica) / video

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a spus că este foarte important ca, în aceste vremuri „fără precedent”, să fie găsite soluții, astfel încât „să trecem împreună prin această perioadă, ținând cont de interesele tuturor factorilor”.

„Am avut experiența neplăcută, în zona de energie, ca în anumite momente din istoria noastră să se vină cu decizii radicale, cu decizii care, practic, au zguduit puternic încrederea investitorilor. Vă dau un singur exemplu: Atunci când schema de susținere pentru energiile regenerabile a fost modificată radical, acest lucru a condus la o stopare a investițiilor pe această zonă ani de zile, dar și la un proces foarte lent și foarte greoi de reconstruire a încrederii în statul român și în politicile publice pe acest sector. Deci este foarte important ca, în aceste vremuri fără precedent, să găsim soluții, astfel încât să trecem împreună prin această perioadă, ținând cont de interesele tuturor factorilor. Pe de o parte, de consumatori, care sunt principalii parteneri în acest proces și, la capătul celălalt al lanțului, de producători, companii precum Hidroelectrica”, a spus Bogdan Badea.

„În ultima perioadă, o succesiune de crize a condus la o creștere explozivă a prețurilor, nu numai în zona prețurilor la energie, dar și în zona valorii investiționale pe orice tip de resursă. Dacă investim în hidro, dacă investim în orice tip de energie regenerabilă, valoarea investițională de astăzi nu mai are nicio legătură cu valoarea estimată pe un megawatt instalat acum doi ani”, a zis Bogdan Badea.

„Ceea ce putem noi să sugerăm este să mergem pe o zonă predictibilă. Orice fel de soluție radicală care s-ar putea adopta, în mod cert, poate afecta acest proces de listare. Mă bucur că acest lucru a fost înțeles și ceea ce se întâmplă cu modificările de legislație în zona de energie nu modifică substanțial ceea ce deja s-a întâmplat până acum. Așteptăm cu mare interes de la nivelul Comisiei Europene pachetul de măsuri pe care îl vor propune statelor membre în vederea atenuării impactului generat de creșterea prețurilor la energie”, a transmis Bogdan Badea.
 
 

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței „Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, Defense România, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV, și Radio DCNews.

Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei

Youtube video image

Teme de dezbatere

Poate deveni piața de capital din România motorul economiei? Cum putem convinge autoritățile că Bursa de la București este o sursă reală de finanțare?Cum putem avea mai multe companii și investitori la bursă?

Cum se poate implica statul în avantajul său pentru a încuraja utilizarea mecanismelor bursiere?

Care sunt actorii care fac piața de capital să vibreze?

Birocrația la bursă, principala piedică: direcții de acțiune pentru reducerea acesteia

Scurtarea la jumătate a duratei operațiunilor de majorare de capital și a altor operațiuni corporative pentru companiile listate

Reflectarea rolului pieței de capital de finanțator al economiei, infrastructurii, bugetului și reformelor în programele, strategiile și politicile de guvernare

Atragerea de noi emitenți la Bursa de Valori București din rândul IMM-urilor cu potențial de dezvoltare și scalare a afacerii și de noi investitori de retail prin educație financiară

Rolul Fondurilor de Pensii administrate privat pe piața românească de capital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel