Modificarea legilor electorale. Propunerile PNL, preluate de Comisia specială din Parlament
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 27 iun 2019, 19:13
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Comisia specială pentru modificarea legilor electorale a preluat propunerile PNL pentru întărirea dreptului la vot al românilor, în acord cu principiile enunţate de preşedintele României, Klaus Iohannis, transmit liberalii.

Astfel, Parlamentul ia în dezbatere, în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare, următoarele aspecte:

- Extinderea votului prin corespondenţă şi la alegerile prezidenţiale;

- Vot în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică;

- Multiplicarea numărului de secţii de votare prin introducerea posibilităţii de creştere a numărului secţiilor de votare în localităţile din străinătate în care au votat minim 100 de cetăţeni români;

- Debirocratizarea procesului de înregistrare a alegătorilor pe listele suplimentare. Înregistrarea se va face în sistem electronic, ceea ce va reduce semnificativ timpul de aşteptare în vederea exercitării votului.

"De asemenea, a fost preluată propunerea PNL ca în situaţia în care sunt români care nu şi-au putut exercita dreptul de vot până la ora 21.00 să fie prelungit programul până la exercitarea votului, sub condiţia ca electorul să fi fost prezent la rând la ora 21.00 (acest fapt va fi atestat prin prezentarea bonului de ordine primit la ora 21.00 de la reprezentantul Biroului secţiei de votare).

Prin includerea acestor propuneri în proiectul de modificare a legilor electorale, PNL se asigură că niciunui român nu-i va mai fi încălcat dreptul constituţional de a vota", afirmă Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?