Modificare legislaţie electorală. Comisia parlamentară, decizie privind diaspora
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu,  a luat o serie de decizii care îi vizează pe românii din diaspora. 

În primul rând, Comisia a decis ca în diaspora votul să se desfăşoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în așa fel încât toţi românii să aibă posibilitatea să își exercite dreptul de vot. De asemenea, o altă prevedere importantă se referă la alegătorii care se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care stau la rând, care vor putea să îşi exercite în continuare dreptul de vot, chiar și după închiderea secțiilor la ora 21:00. În plus, din punct de vedere procedural s-au adoptat măsuri privind generarea electronică a listelor electorale suplimentare pentru diaspora, prin intermediul sistemului de monitorizare a prezenţei la vot.

„Propunerile comisiei vor fi supuse votului colegilor parlamentari. Vrem să adoptăm rapid soluția  pentru votul în diaspora, ca indiferent de locul în care se află, fiecare român să poată să își poată exercita dreptul democratic la vot într-un mod cât mai facil. A fost un exemplu de colaborare  între aproape toate forţele politice, căci a existat o cvasiunanimitate, cu excepţia UDMR, care nu a semnat proiectul”, a declarat senatorul ALDE Dorin Bădulescu, președintele Comisiei speciale.

Proiectul de lege va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Senatului, prima cameră sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel