Moderna, investigații privind  posibile reacţii adverse la vaccinul anti-Covid-19 în SUA
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Certificatul european de vaccinare nu va constrânge drepturile de călătorie
Certificatul european de vaccinare nu va constrânge drepturile de călătorie
Moderna a anunţat, marţi, că a primit informații de la departamentul pentru sănătate din California că mai multe persoane sunt tratate la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul său pentru COVID-19 dintr-un anumit lot, potrivit Reuters.

Compania a precizat acest lucru după ce cel mai cunoscut epidemiolog din California a publicat un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu dozele din lotul 41L20A, din cauza unor posibile reacții alergice care sunt investigate, potribit B1.ro

”A fost raportat un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice pentru acest loc de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puțin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Moderna a spus că nu are cunoștință de reacții adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut să administreze vaccinuri din același lot sau din alte loturi. Astfel, 307.300 de doze de vaccin din lotul respectiv rămân în depozit, dintr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel