Modelul politic al lui Putin. Iulian Chifu: Noua sa descoperire. Contestă tot
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul de politică externă Iulian Chifu a explicat care este noul model politic al lui Vladimir Putin.  

Iulian Chifu a explicat, în cadrul emisiunii "Pe Plan Extern" de la DC News TV, care este noul model politic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. 

"Sunt două referinţe ale lui Putin: cea veche care ţine de originea sa în Sankt-Petersburg, care este Petru cel Mare, iar noua descoperire a sa este Stalin. Modelul lui Vladimir Putin este Stalin. Argumente: inclusiv marea paradă din 24 iunie s-a dus în ziua în care onor Stalin a organizat în 1945 marea paradă.

Putin s-a aşezat pe mausoleul lui Lenin, de unde şi Stalin a privit parada, numai că el a acoperit tot mausoleul. Pentru că acum, în revizionismul său istoric, vine şi contestă tot. Contestă înfiinţarea Uniunii Sovietice – 1917-1918, contestă maxima complicaţie etnică, nu mai spun Ribbentrop-Molotov – nu există în istoria lui, o ocultează, o pune de-o parte şi încearcă să găsească motive. Pune chiar sub semnul întrebării trecerea de la Stalin la Hrusciov – destalinizarea şi chiar istoria Rusiei de la formare, respectiv acordul de la Alma-Ata, de desfiinţare a Uniunii Sovietice şi crearea CSI-ului", a declarat Iulian Chifu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel