Modalitatea găsită de Poliție pentru a preveni accidentele. Au lăsat amenzile și au trecut la cadouri pentru șoferi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Știai că utilizarea telefonului, fără funcția „mâini libere”, crește de două ori riscul de a fi implicat într-un accident rutier?! Mai mult, introducerea unui număr nou și apelarea lui cresc riscul de 12 ori!  

Pe un trend ascendent de cauze care generează accidente rutiere grave în România se află abaterile conducătorilor auto ce au preocupări periculoase în trafic, precum utilizarea telefonului mobil pentru convorbiri, mesaje text sau accesarea rețelelor sociale pentru a face live-uri.

Pierzi atenția, pierzi controlul!

Prin urmare, campania națională de prevenție a Poliției desfășurată sub sloganul “Pierzi atenția, pierzi controlul” încearcă să îi conștientizeze pe șoferi despre riscurile majore la care se expun atunci când sunt distrași la volan, inclusiv atunci când vorbesc la telefon, trimit mesaje, mănâncă, beau, vorbesc cu alte persoane din mașină sau fac live-uri pe rețelele de socializare. Evident, dacă te afli pe trotinetă, bicicletă sau ești pieton, trebuie să îți păstrezi și tu atenția în trafic!  

Citește și EXCLUSIV - Cluj-Napoca, sub asaltul trotinetelor. Accidente pe bandă rulantă! Cum a luat amploare un fenomen extrem de periculos

Polițiștii clujeni le-au dăruit și astăzi conducătorilor auto, care nu au în dotarea autovehiculului sisteme de tip „mâini libere”, căşti wireless pentru telefon, însă și pliante preventive cu scopul creșterii gradului de siguranță rutieră. Acțiunea s-a desfășurat în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Potrivit unui raport realizat de Comisia Europeană, “European Road Safety”, la nivel european, în timpul conducerii mașinii, șoferii au spus că folosesc telefonul mobil cu funcția „mâini libere” în proporție de 47.7%, 28.6% vorbesc la telefon în timp ce îl țin în mână și 24.2% îl utilizează pentru a citi și trimite mesaje sau pentru rețelele de socializare.

Nu uita! Pierzi atenția, pierzi controlul! Rămâi atent, condu prudent!

Citește și -  Polițiști, sfaturi pentru studenți. De ce trebuie să semneze procesul verbal atunci când sunt prinși în cămin bând bere

Citește și - EXCLUSIV -  În sfârșit: După aproape un an de la un tragic accident din Cluj, se iau măsuri / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel