Data publicării:
Mocăniţa și castelul Teleki de la Comlod, atracţiile unei acţiuni inedite
Un castel vechi de 260 de ani şi un traseu al mocăniţei vor fi principalele atracţii în cadrul unei acţiuni inedite organizate, în perioada 2-4 septembrie, de către Asociaţia Mocăniţa Transilvaniei în localităţile Comlod şi Teaca din judeţul Bistriţa-Năsăud.
'Zilele Mocăniţei la Castel' vor avea loc pe platoul castelului Teleki din localitatea Comlod, monument istoric de categoria A construit în anul 1756, care în prezent se află în administrarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, transmite Agerpres.
'Vom amenaja un loc special unde se va auzi muzica, ne vom relaxa în hamace, vom viziona filme şi ne vom împrieteni. Pe lângă asta, ne vom plimba cu a noastră Mocăniţă (cu locomotiva diesel) pe traseul Teaca - Comlod şi retur. Scopul acestui eveniment este de a promova minunatul traseul al Mocăniţei Transilvaniei, îndeosebi Castelul Teleki din Comlod - monument istoric clasa A, aflat în ultimii ani într-o stare de continuă degradare, fiind necesare intervenţii imediate pentru reabilitarea acestuia', au anunţat organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă. Vineri după-masă, manifestarea va debuta cu o petrecere în mocăniţă, cei aproximativ 70 de călători putând dansa pe muzica DJ-ilor timp de două ore, cât durează călătoria între Teaca şi Comlod.
Progamul evenimentului
Sâmbătă şi duminică, călătoriile cu mocăniţa vor continua, iar cei care vor ajunge la castelul Teleki de la Comlod vor putea să se odihnească în hamacele instalate la umbra stejarilor seculari, să servească gulaş şi balmoş şi chiar să îşi reamintească de jocurile copilăriei pe terenul de fotbal din apropiere.
Sâmbătă seara va fi proiectat filmul 'Usturoi', în regia lui Lucian Alexandrescu, un film apreciat atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
La Teaca, călătorii pot vizita muzeul feroviar, amenajat în biroul de mişcare al gării din localitate de către voluntarii Asociaţiei Mocăniţa Transilvaniei, sau biserica evanghelică din centrul satului, iar apoi vor fi invitaţi la o degustare de vin.
Organizatorii îi îndeamnă, de asemenea, pe cei care vor participa la 'Zilele Mocăniţei la Castel' să iniţieze drumeţii prin sat şi interacţiuni cu localnicii, pentru a le afla poveştile şi chiar pentru a-şi face provizii pentru iarnă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News