Data publicării:

Mobilizare record în Israel. 300.000 de rezerviști pentru atacurile împotriva Hamas

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @nikitabuida
FOTO: Freepik @nikitabuida
Israelul a anunțat o mobilizare record de rezerviști în vederea ofensivei împotriva grupării Hamas, care a atacat sâmbătă țara.

Atacul armat al grupării Hamas asupra Israelului, pe mai multe fronturi, a dus la o mobilizare record. Astfel, potrivit purtătorului de cuvând al armatei, Israelul a mobilizat un număr record de 300.000 de rezerviști  și este ”în ofensivă”, relatează Reuters.

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au bombardat ținte din Gaza, în timp ce trupele de pe teren au luptat pentru a recâștiga controlul asupra satelor și orașelor de la granița ocupate de trupele palestiniene.

Conform viceamiralului Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei, controlul asupra acestor comunități a fost restabilit, dar ciocniri izolate continuă deoarece unii luptători palestinieni rămân activi.

”Acum efectuăm căutări în toate comunitățile și curățăm zona”, a spus el într-o conferință de presă televizată.

Oficialii militari declaraseră anterior că atenția acestora era asigurarea securității pe partea israeliană a frontierei înainte de a escalada în mod semnificativ contraofensiva în Gaza.

Hagari a confirmat rapoartele media că 700 de persoane au fost ucise pe teritoriul israelian, inclusiv 73 de membri confirmați ai forțelor de securitate. De asemenea, a mai precizat că armata israeliană a ucis sute de luptători palestinieni.

Amintim că în urma atacurilor, cele mai sângeroase din ultimii ani, autoritățile israeliene au decretat stare de război, prima dată după războiul de Yom Kippur de acum 50 de ani.

Citește și: Update: Israelul spune că are control total în localităţile atacate de Hamas / Stare de război în Israel. Bilanţ teribil, peste 700 de israelieni au murit de la începutul ofensivei Hamas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel