Mobilizare în Rusia, la comanda lui Putin. S-a aflat cine vor fi primii înrolați. Kremlinul recunoaște că țara e în război?
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Anchetatorii ONU au concluzionat că au fost comise crime de război în Ucraina / Foto: Pixabay
Anchetatorii ONU au concluzionat că au fost comise crime de război în Ucraina / Foto: Pixabay
S-a aflat cine vor primii mobilizați în Rusia.

Pușcașii, tanchiștii, artileriştii, șoferii și mecanicii șoferi vor fi chemați în primul rând ca parte a mobilizării parțiale, a declarat Vladimir Tsimlyansky, reprezentant al Direcției principale de organizare și mobilizare a Statului Major al Forțelor Armate Ruse, scrie Interfax.

"În cadrul mobilizării parțiale, vor fi chemate categorii de cetățeni care sunt necesare pentru îndeplinirea sarcinilor. Aceștia sunt, desigur, trăgători, tanchiști, artilerişti, șoferi, mecanici-șoferi", a spus Tsimlyansky.

Potrivit acestuia, ordinea de înrolare a cetăţenilor în rezervă nu a fost stabilită, dar se acordă prioritate cetăţenilor care au specialităţi militare adecvate.

"Unul dintre factorii principali este că cetățenii chemați din rezervă să aibă experiență de luptă. Este necesar să înțelegem că numărul de cetățeni înrolați este determinat de nevoile obișnuite ale unităților militare", a spus Tsimlyansky.

În cadrul mobilizării parțiale, vor fi chemați atât ofițerii, cât și soldații și sergenții, dar la selecție prioritatea va fi specialitatea militară, nu gradele, a mai spus Tsimlyansky.

Cine nu va fi chemat


Potrivit acestuia, pensionarii nu vor fi mobilizați.

"Dacă un pensionar militar, indiferent de apartenența la organele de drept, este pensionat, adică are peste 65 de ani sau s-a pensionat din motive de sănătate și este scos din registrul militar, nu este supus mobilizării", a spus Tsimlyansky. .

El a mai spus că angajații complexului militar-industrial (OPK) nu vor fi chemați la serviciul militar în cadrul mobilizării parțiale.

"În conformitate cu legislația Federației Ruse, nu vor fi chemați: cetățeni rezervați, aceștia includ angajații întreprinderilor din industria apărării, cetățenii recunoscuți temporar ca fiind inapți pentru serviciul militar din motive de sănătate, cetățenii angajați în îngrijirea constantă a unui membru al familiei sau care sunt invalizi din grupul I", a spus Tsimlyansky.

Nu vor fi mobilizați nici cetățenii ruși care au patru sau mai mulți copii în întreținere sub vârsta de 16 ani, și nici cetățenii ale căror mame, pe lângă ei, au patru sau mai mulți copii sub vârsta de opt ani și îi cresc fără soț.

"În același timp, numărul cetățenilor chemați din rezervă nu va depăși 1% din numărul total al rezervei de forță de muncă de mobilizare", a spus Tsimlyansky.

Cine mai scapă de mobilizarea lui Putin

În plus, un reprezentant al Statului Major al Federației Ruse a spus că angajații importantelor întreprinderi industriale, organizații și organisme guvernamentale cu rezerve statutare primesc o amânare de la mobilizarea parțială.

"Cetățenii rezervați în conformitate cu procedura stabilită pentru organizații au dreptul la o amânare, în conformitate cu clauza 1 a articolului 18 din legea federală "Cu privire la pregătirea și mobilizarea mobilizării în Federația Rusă" (31-FZ)", a spus Tsimlyansky.


"Toate întreprinderile complexului militar-industrial lucrează acum într-un mod îmbunătățit, ceea ce necesită implicarea unui număr mare de specialiști și muncitori calificați", a spus el.

Prin mobilizare Kremlinul recunoaște că țara e în război?

Nu, Kremlinul nici acum nu recunoaște că a început un război în Ucraina. Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a spus că anunțul mobilizării parțiale nu înseamnă o schimbare a statutului acțiunilor armatei ruse în Ucraina de la "o operațiune militară specială" la alta.

"Nu, aceasta este o operațiune militară specială", a spus el reporterilor, răspunzând la o întrebare conexă.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a anunțat printr-un mesaj video special că a semnat un decret privind mobilizarea parțială. Măsurile de implementare a decretului au început pe 21 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel