Urmărește emisiunea live
Mobilizare generală pentru ministrul Vlad Alexandrescu. Lia Bugnar: Domnul Cioloș îmi citește pagina de Facebook
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cazul ministrului Vlad Alexandrescu scoate oamenii în stradă. Se anunță mobilizare generală în mai multe orașe.

Anunțul de mobilizare pentru protestul de la București:

În lumina ultimelor declarații de la finalul săptămânii trecute înțelegem că lupta pentru ministerul culturii se ascute: premierul face joc de glezne - ba cere d-lui ministru Alexandrescu să își depună demisia, ba îi cere să amâne, iar ministrul încă în funcție a înaintat o nominalizare care să garanteze continuarea reformei: Corina Șuteu.

Premierul amână nominalizarea publică a Corinei Șuteu; probabil nu este pe placul președintelui. Nu e greu să ne imaginăm că președintele ar agrea persoane din garda sa, consilieri și apropiați care s-au tot perindat prin structurile administrației, fără să miște nicidecum lucrurile.

Ministrul Vlad Alexandrescu spune că nu va ceda la funcția de ministru decât în favoarea Corinei Șuteu, în caz contrar anunțând că nu își va depune demisia oficial.

E cazul să îi arătăm mai departe susținerea noastră d-lui ministru!
Vrem să continue reforma pe care domnia sa a început-o! Nu vrem să se întoarcă aceleași personaje care au pasat problemele culturii românești fără să rezolve nimic. Nu vrem personaje plăcute președintelui, vrem oameni care să deranjeze grupurile de interese, fie ele imobiliare, ... sau politice.

Ne vedem marți din nou, în față la Guvern.
Și din nou, apoi, seară de seară, de câte ori va fi nevoie.

VEZI ȘI: Bulai îl face praf pe ministrul Culturii: Penibilitate. Dovadă de infantilism

Mișcare de amploare anunțată și în Timișoara:

VLAD ALEXANDRESCU ÎNCĂ NU A DEMISIONAT - ŞI NICI NU A FOST DEMIS. Amănunte despre acest lucru, în prima postare de mai jos. Cât despre 'descrierea event-ului', iată:

De ce s-ar apuca Dacian Cioloş să solicite demisia celui mai credibil (şi sprijinit, real, de societatea civilă) dintre miniştrii Guvernului său?

Opera Română, o ştim cu toţii, a fost un pretext. Realitatea e că Vlad Alexandrescu şi oamenii ca el deranjează. Deranjează proiecte industriale cu cianură solicitând protejarea, în acord cu legea şi valoarea lui, a unui sit istoric remarcabil. Deranjează ieşind de-a dreptul în stradă pentru a împiedica demolarea unor clădiri istorice din Bucureşti. Deranjează oferind o şansă culturii independente/ alternative şi îndrăznind să sugereze punerea-în-competiţie a unor fotolii directoriale din Cultură deţinute, de decenii, de aceiaşi "grei" ai culturii, încremeniţi-în-proiect.

Deranjează, zilele astea, prin condiţionarea propriei demisii de numirea la Cultură a unui alt om credibil, Corina Şuteu. Pentru că nu, Vlad Alexandrescu ÎNCĂ NU A PLECAT, şi chiar dacă o va face trebuie să ne asigurăm că va fi cu folos.

Veniţi, aşadar, ca-n vremurile bune, în fața Direcției Județene deCultura, pe str A.Pacha, cu câte-un afişuleţ/ o pancartă făcut(ă) de mână sau chiar cu mâinile goale, dar cu sufletul plin :). Odată ajunşi acolo, om vedea câţi suntem şi ce-om face - dacă stăm, dacă ne plimbăm, dacă tăcem sau strigăm. Să-i arătăm acestui om că nu e singur.

(w670)

Să le arătăm celor ca el că îi învestim cu încrederea noastră. Iar celor ca Cioloş şi, mult mai important, politrucilor care-l manevrează din urmă, că n-am adormit. Nici pe departe.

 Lia Bugnar îl susține pe Vlad Alexandrescu

De Paște, a mai fost organizată o mișcare de susținere pentru ministrul Culturii la care a participat și Lia bugnar, cel mai în vogă dramaturg. Ea a povestit, pe Facebook, ce s-a întâmplat în fața Guvernului:

"Simt cum ardeti toti de nerabdare sa va povestesc de la protestul numarul trei. N-o sa va fierb si o sa va zic direct ca in momentul apoteotic am fost doisprezece. Am avut oua rosii pe care le-am ciocnit in alveola, am avut chec pe care l-am impartit frateste tot in alveola. Am protestat vreo ora, consumind produsele sus mentionate si rizind cu inconstienta tipica meseriilor neserioase pe care le practicam. Pe durata intregii actiuni, mai multe masini ale jandarmeriei au stat comasate in stinga guvernului si eram cam jandarmu' si protestataru', ba chiar la un moment dat situatia s-a dezechilibrat in favoarea lor.

[citeste si]

Pe mine ma responsabilizeaza cumva treaba asta, pentru ca aceasta intilnire n-a beneficiat de vreun event pe fb sau ceva, a fost doar un post al meu, pe pagina mea de om obisnuit. Printr-o asociere logica as putea deduce ca domnul Ciolos imi citeste pagina de fb, altfel nu-mi explic ce tot baricadeaza guvernu' ala asa, de cite ori ma vad eu cu Voicu, Ilinca si Roz Ana si inca o mina de prieteni in alveola sa ciocnim un ou, de exemplu. Si, din respect, cochetez brusc cu autocenzura, parca nu-mi mai vine sa ma arunc asa, cu vocabularul meu uzual feisbuchian.

Asa ca o sa va spun, domnule Ciolos, ca nu stiu cu cit ii platiti pe oamenii aia de-au pazit azi guvernul, dar merita fiecare banut. De cite ori Voicu sau Ilinca se duceau spre cosul de gunoi de linga trecerea de pietoni ca sa arunce vreun muc de tigara, minim trei jandarmi ieseau din flanc si baricadau guvernul. Se intorceau Voicu si Ilinca la banca din alveola, se intorceau si jandarmii in flanc. Practic, guvernul era impenetrabil. Orice bomba artizanala pe baza de ou fiert era sortita esecului, asta era evident. Am fi protestat mai mult (mai aveam inca un numar oarecare de felii de chec) dar clima ne era potrivnica, asa ca, desi ne era rusine de toata armata aia chemata la serviciu in ziua de Paste, am hotarit sa ne autodizolvam ca grup revolutionar. Voicu, acest neinseuabil al teatrului independent, a propus, ca si la protestul numarul doi, sa o luam prin fata guvernului. In momentul in care am trecut strada, am avut senzatia unui joc pe computer.

Toti jandarmii s-au strins umar la umar si au venit spre noi, cu unul mai in fata, cred ca era un sef sau, vorba lui Radu, asta a tras paiu' scurt. Ne-am oprit. Purtatorul de cuvint al jandarmilor ne-a intrebat unde mergem. Voicu a zis ca spre casa. Purtatorul de cuvint a spus "Va rog sa avem sarbatori linistite, atita va rog." Noi am zis ca s-o considere rezolvata din partea noastra, eu l-am intrebat daca vrea chec, el a spus ca nu, ca are arsuri ca a mincat drob, eu l-am intrebat si pe unu' mai din spate, mai subaltern cum ar veni, ala n-a vrut nici el, cind m-a refuzat si-al treilea i-am zis clar sa nu fie turmist si sa ia ca n-o sa moara de la o felie de chec si, spre uimirea noastra si a intregului batalion de jandarmi, omu' a luat si a zis ca-i bun. Am plecat mai departe si nenea sefu' lor a zis in statie "grupul se deplaseaza pe trotuarul din fata guvernului". Radu a completat "elementele au chec", dupa care ne-am deplasat asa, intr-un sir pe alocuri indian, pe alocuri de orice alta natie, fascinati de faptul ca, pe masura ce ne indepartam, oamenii aia plecau si ei. Cind am ajuns pe celalalt trotuar se sparsese petrecerea si la ei. Concluzia? Guvernul nostru e pregatit pentru proteste mult mai mari decit sintem noi in stare sa oferim in acest moment. Sper ca jandarmii care au fost astazi scosi din casa pentru noi sa nu-si piarda increderea in frumusetea si utilitatea meseriei lor, sigur vor veni vremuri in care vor putea sa-si puna in practica antrenamentele si-si vor putea folosi recuzita din dotare. Eu, cel putin, asa sper", a povestit Lia Bugnar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel