Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, aduse la Alba Iulia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Racla cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul va fi adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, cu prilejul sărbătorii, în 21 octombrie, a Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni, a informat, miercuri, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

"Frumuseţea sărbătorii din acest an va fi sporită de prezenţa, în Catedrala arhiepiscopală, a moaştelor Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, grabnic ajutător în primejdii, precum şi râvnitor al dreptei credinţe. De asemenea, Sfântul Grigorie, ale cărui moaşte se află la Mănăstirea Bistriţa, judeţul Vâlcea, este recunoscut de către creştinii drepslăvitori ca fiind mare tămăduitor de boli, puternic ocrotitor şi păzitor împotriva secetei, a focului şi a năvălitorilor răuvoitori, dar şi ajutător generos al tuturor celor care îl cinstesc după vrednicie", se menţionează într-un comunicat.

Racla cu sfintele moaşte va poposi la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia vineri după-amiaza şi va rămâne spre închinare până luni dimineaţa. După primirea delegaţiei ce va însoţi racla, va avea loc o procesiune cu sfintele moaşte în jurul Ansamblului Catedralei arhiepiscopale.

Anul trecut, a fost adusă la Alba Iulia pentru închinare racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, considerată ocrotitoarea celor săraci şi tămăduitoarea celor bolnavi. Sărbătoarea Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni - Cuvioşii Mărturisitori Visarion şi Sofronie, Sfântul Mucenic Nicolae Oprea şi Sfinţii preoţi Mărturisitori Ioan şi Moise Măcinic - este o sărbătoare în special a credincioşilor ortodocşi din Transilvania. Cuvioşii Mărturisitori Visarion şi Sofronie au fost canonizaţi la Alba Iulia în urmă cu 63 de ani, iar Sfântul Mucenic Nicolae Oprea şi preoţii Mărturisitori Ioan şi Moise în 1992, fiind pomeniţi în data de 21 octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel