Moartea la Marea Neagră. Jurnalist: Atunci, n-ai fi auzit că a murit cineva în valurile mării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Scriitorul si jurnalistul Cristian Teodorescu, marţi seară, într-o postare pe Facebook, pe care a intitulat-o "Moartea la Marea Neagră", a scris despre salvamari, punctând unele diferenţe pe care le-a remarcat.

"Ca unul care a trecut de multe ori prin senzația că marea te trage în larg, îi cred pe salvamarii care le spun turiștilor să nu intre în apă cînd sînt valuri mari.

Cu ani în urmă, salvamarii erau niște tipi care stăteau cu niște bărci lungi la cel puțin zece metri de geamandurile de metal, instalate în mare. Dacă te vedeau că ai trecut dincolo de geamandură, salvamarii îți mai trăgeau, ca din greșeală, o vîslă pe spinare, pe care să o ții minte. Pe atunci meseria asta sezonieră era primejdioasă pentru salvamari, dar îi scăpa cu viață pe mulți dintre turiștii idioți care credeau că marea e o baltă mai mare decît cea în care înotau la ei acasă.

Tot atunci însă n-ai fi auzit pentru nimic în lume la Radio Vacanța că a murit cineva în valurile mării. Încît azi, cel puțin, rubedeniile celor înecați află măcar că cei pe care-i așteaptă să se întoarcă din mare, cu nebunească speranță, au dat în primire.

Pe vremea lui Ceaușescu se spunea despre cei care se înecau că voiau să ajungă în larg pentru a fi pescuiți de vapoarele turcești care treceau prin Marea Neagră. Asta era o legendă care-i eroiza pe mulți dintre cei care se înecau aiurea, luați de apele mării. Acum, cine o sfîrșește în mare, n-are nici măcar parte de o asemenea legendă, ci e doar o pierdere neplanificată pentru salvamari", este mesajul complet publicat de Cristian Teodorescu.

În acest context, amintim că, în ultima perioadă, s-au înregistrat zeci de cazuri de înec. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel