Trei morți după dezinsecție, în Timișoara. Raed Arafat, primele declarații - update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat a făcut primele declarații după ce s-a dat alerta la Timișoara!

Nu mai puțin de opt persoane dintr-un bloc din Timișoara au ajuns în grija medicilor, după ce în blocul în care locuiau ar fi avut loc o acțiune de dezinsecție, potrivit Antena 3.  Trei persoane, printre care doi copii, au murit.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul de copii „Louis Țurcanu", Mihai Gafencu, a declarat, pentru Mediafax, că doi copii aduși la spital au murit, sâmbătă și duminică. Alți 3 copii cu simptomele unei intoxicații sunt internați.

Luni după-amiază, Raed Arafat a avut o intervenție telefonică la Antena 3 privind acest subiect, anunțând că a fost activat Comitetul pentru Situații de Urgență. „A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență de către subprefectul județului Timiș. Sunt întrunite acolo toate autoritățile care au legătură cu această temă. ISU a trimis echipe care pot să constate dacă există substanțe toxice. Și din alte județe au fost trimise echipaje care să ajute echipajul de la Timișoara”, a spus Raed Arafat.

„O să vedem ce o să decidă Comitetul pentru Situații de Urgență. Vor face analiza situației. Ce s-a întâmplat, unde au avut contacte. Și Direcția de Sănătate Publică este implicată în această investigație. Vom vedea rezultatele colegilor.

Chestia cu dezinfecția... nu știu dacă, la acest moment, este confirmată. Nu vrem să speculăm, până nu avem concluzii definitive", a adăugat Raed Arafat.

UPDATE: Potrivit Antena 3, ar fi fost vorba de o deratizare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel