Moarte controversată. Adrian Năstase: M-aș bucura să nu fi murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
O moarte suspectă a ținut prima pagină a ziarelor din România.

În urmă cu o săptămână, presa din Oltenia anunța decesul interlopului Genică Boerică, denunțătorul lui Adrian Năstase. Informațiile se bazau doar pe spusele unor surse apropiate familiei omului de afaceri.

"Surse apropiate familiei lui Genică Boerică susțin că acesta ar fi murit în Mexic, acolo unde ar fi fugit după ce fusese condamnat la închisoare cu executare", a anunțat prima dată o publicație locală.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Dolj nu au putut nici confirma, nici infirma decesul acestuia.

Ce spune Adrian Năstase după moartea lui Genică Boerică

"După ce doctorul in drept Genică Boerică si-a făcut datoria fată de statul de drept, formulând un denunt patriotic din inchisoare impotriva mea, in cunoscutul dosar „Mătusa Tamara", desi a fost condamnat in alte dosare la 10 ani si respectiv 6 ani de inchisoare, el a reusit să plece, printre berbecuti, in Mexic, de unde, recent, au venit vesti triste. Dumnezeu să-l ierte si pe el!

Nu cred că se va intâlni, acolo unde a ajuns, cu Tamara Cernasov, dar pentru orice eventualitate, public diploma ei de licentă, de la Cluj, din care rezultă, totusi, existenta ei si faptul că s-a născut la Tiflis, vechea denumire a orasului Tbilisi, din Georgia.

(w670)

PS Evident, m-as bucura ca Boerică să nu fi murit iar acest anunt să fie doar o modalitate de a incerca să scape de mandatul Interpol", a scris Adrian Năstase pe blogul său.

[citeste si]

Genică Boerică era căutat de autorități de peste un an, fusese localizat la un moment dat în Orientul Apropiat, conform unor surse din cadrul Poliției. Celebrul interlop al anilor '90 avea două condamnări definitive din 2014.

Alte morți misterioase

Nu este prima dată când oameni de afaceri controversați au parte de morți suspecte în destinații departe de țară. 

Costel Comana, afacerist român, anchetat pentru fapte de corupție, s-a sinucis în toaleta unui avion cu destinația Costa Rica. Plecase din Brazilia. Milionarul Costel Comana s-a spânzurat cu şireturile de la pantofi și ar fi consumat droguri înainte de acest moment.
Costel Comana, 53 de ani, avea probleme cu justiția. El era urmărit, fiind acuzat de dare de mită în dosarul subvențiilor acordate ilegal către Regiotrans. Potrivit revistei Forbes, omul de afaceri român figura în Top 500 miliardari.

Cătălin Chelu, deces misterios

La finalul lui 2014, Cătălin Chelu (47 de ani), cel care poate fi denumit „lupul țepar" al bursei autohtone-BVB, a murit într-o clinică din deșertul din Iordania, acolo unde se ascundea de autoritățile române pentru a nu fi întemnițat șase ani, pedeapsa primită în Dosarul „Mită la MAI".
Amintim că în luna septembrie 2014, Curtea de Apel București i-a stabilit o sentință definitivă de șase ani cu executare pentru mită. În 2010, omul de afaceri originar din Galați a vrut să-l mituiască pe generalul Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), chiar în sediul ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel