MOȚIUNE DE CENZURĂ ACL - GUVERN PONTA. După decizia CCR privind OUG 45, moțiunea de cenzură a ACL a rămas fără obiect, spune Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că moțiunea de cenzură depusă de ACL a rămas fără obiect, după ce Curtea Constituţională a declarat constituţională OUG 45/2014 privind modificarea Legii alegerilor prezidenţiale.

"Decizia se respectă şi cred că în felul ăsta moţiunea de cenzură de luni a rămas fără obiect", a spus Victor Ponta, conform antena3.ro.

Citește și: Iohannis anunță o lovitură dură împotriva Guvernului Ponta



Premierul a adăugat însă că, în ciuda deciziei CCR, parlamentarii puterii vor fi prezenţi la dezbaterea şi votul moţiunii.

"Mi se pare un semnal foarte bun pentru Guvern faptul că OUG referitoare la alegerile prezidenţiale a fost declarată de către Curte ca fiind constituţională. Asta este cel mai bine", a adăugat primul-ministru.

Moţiunea de cenzură iniţiată de ACL împotriva Guvernului Ponta se numeşte "Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!", iar documentul cuprinde 12 pagini şi a fost semnat de 171 de parlamentari ACL.

Textul moţiunii a fost citit în plenul Parlamentului de către deputatul PNL Theodor Nicolescu, urmând ca dezbaterea şi votul asupra acesteia să aibă loc luni.

ACL a depus vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative, se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale.

Vezi și: ACL a invitat PP-DD la negocieri. Cum răspunde președintele PP-DD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel