Mitt Romney, avertisment: Lui Putin nu i se poate permite să reconstruiască Uniunea Sovietică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mitt Romney, avertisment: Lui Putin nu i se poate permite să reconstruiască Uniunea Sovietică / Foto: Pixabay
Mitt Romney, avertisment: Lui Putin nu i se poate permite să reconstruiască Uniunea Sovietică / Foto: Pixabay
Senatorul american Mitt Romney avertizează că lui Vladimir Putin nu i se poate permite să reconstruiască Uniunea Sovietică.

Senatorul american Mitt Romney a susţinut că depinde de SUA şi de alte ţări occidentale să îl împiedice pe preşedintele rus Vladimir Putin să reconstruiască Uniunea Sovietică, relatează Agerpres, citând politico.eu.

El (Putin) încearcă să restabilească ce a fost înainte. Acest lucru nu poate fi permis să se întâmple, a declarat senatorul republican de Utah în cadrul emisiunii 'Meet the Press', difuzată de postul de televiziune NBC.

În ultimele săptămâni Vladimir Putin a plasat trupe suplimentare la frontiera cu Ucraina, agravând o criză începută în 2014 odată cu anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi continuată prin susţinerea separatiştilor proruşi din regiunea ucraineană Donbas.

Liderul rus a afirmat clar că încearcă să blocheze aderarea Ucrainei şi a altor foste republici sovietice la NATO.

VEZI ȘI: Ce scrie presa din Rusia despre negocierile lui Putin cu SUA. ”Cerințele Rusiei, către Statele Unite și statele europene, nu către NATO și UE”

Mitt Romney: Putin încearcă să dezmembreze NATO



Mihail Gorbaciov a dizolvat Uniunea Sovietică în 1991; Vladimir Putin, fost ofiţer KGB, se afla atunci în primele etape ale carierei sale politice.

VEZI ȘI: Rusia acuză NATO de nerespectarea promisiunii, dar Putin a încălcat toate tratatele în vigoare. Angela Grămadă: Se face apel la o istorie falsă

Putin încearcă să dezmembreze NATO - pentru a o slăbi. Avem nevoie de o NATO puternică, ţinând cont nu doar de Rusia, ci şi de ascensiunea Chinei, a spus Romney.

El i-a transmis moderatorului emisiunii, Chuck Todd, că un lucru pe care Occidentul îl poate face este să blocheze proiectul Nord Stream 2, o conductă care urmează să transporte gaz din Rusia în Germania via Marea Baltică. Ar trebui să-i transmitem că Nord Stream 2 nu va funcţiona. El (Putin) nu va avea această avere dacă acţionează în vreun fel pentru a răsturna guvernul Ucrainei, a subliniat senatorul Romney.

Experți militari, posibile scenarii dacă Rusia ATACĂ Ucraina

Cu trupe masate la frontiera ucraineană, Rusia are mai multe opţiuni pentru un atac, inclusiv paşi rapizi către o invazie pe scară largă şi ocuparea de teritorii, potrivit unor experţi militari menţionaţi într-o analiză publicată joi de NBC News.

După ce a dislocat circa 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin vrea să facă Occidentul să ghicească: va opta oare pentru o invazie pe scară largă sau pentru o operaţiune mai limitată, ori pur şi simplu va ţine forţele ruse pe loc pentru a menţine presiunea asupra Kievului şi Occidentului? Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel