Data publicării:

Mitropolitul Vladimir din Republica Moldova a fost declarat persona non grata în Ucraina, deși e originar din regiunea Cernăuți

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vladimir Cantarean, mitropolitul de la Chișinău care este subordonat Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost declarat persona non grata în Ucraina.

Vladimir Cantarea, mitropolitul Chișinăului și al „Întregii Moldove”, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, nu poate merge la mormântul părinților lui din regiunea Cernăuți, scrie Agenția Bucpress.

Acesta a fost declarată persona non grata de către autoritățile ucrainene, întrucât este membru al Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse. Anunțul a fost făcut de preotul Pavel Borșevschi, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

Declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea In Profunzime, la ProTV Chișinău.

„Mitropolitul Vladimir mi s-a plâns, nu doar odată, că nu poate merge în Ucraina, este persona non grata, pentru că este în cadrul Sinodului Bisericii Ortodoxe din Rusia și nu poate merge la mormântul părinților, la casa lui. Asta credeți că e puțin în sufletul Mitropolitului? Deloc, îl doare, foarte mult îl doare…. El nu poate merge acasă, nu poate merge la mormântul părinților, este persona non grata”, a declarat Borșevschi.

Mitropolitul Vladimir s-a născut la 18 august 1952 în satul Colencăuți, raionul Hotin, regiunea Cernăuți, Ucraina. Clericul deține din 21 iulie 1989 rangul de mitropolit al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, aflate sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Patriarhia Română, prima reacție după ce zeci de preoți din Republica Moldova au aderat la BOR și după „frământările“ din biserica subordonată Patriarhiei Ruse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel