Miting masiv împotriva avortului. Votează pro sau contra
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Catolici și ortodocși au ieșit în stradă, la Iași, pentru a cere interzicerea avorturilor. Mitingul a fost organizat de Pro Vita Iași, alături de Asociația Studenți pentru Viață – București, și în parteneriat cu Youth Association for personal Development and Innovative Programs Iași și Asociația Familia Tradițională.

Peste 2000 de persoane au mărşăluit pe străzile Iaşului, în semn de susţinere faţă de femeie și față de viața din pântecele femeii, spun organizatorii. Participanţii  s-au oprit în fața Catedralei Mitropolitane, de pe Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ei au purtat bannere cu mesaje de genul: „Am observat că toți cei care vor legalizarea avorturilors sunt deja născuți.”, „Alege viața!”, „Bărbații adevărați nu presează femeile să facă avort.”, „Cu fiecare copil un înger vine în lume”, „Fiecare copil merită o poveste”, „Bărbații adevărați protejează femeia și copilul”, „Fiecare copil merită o zi de naștere”.

Familie înseamnă tata, mama și copilașii lor

În acest an, tema Marşului pentru Viaţă a fost „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, organizatorii dorind să atragă atenția asupra faptului că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă;  familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

„Încercăm ca aceste evenimente pe care le organizăm, și anume aceste marșuri, să nu fie manifestări de protest, ci să fie mărturii; să fie o trăire a bucuriei, o trăire a lucrurilor care ne reprezintă și o trăire a firescului, cum ne place nouă să spunem. Și ce poate să fie mai firesc decât familia care înseamnă mama, tata, familia care înseamnă copilașii care-i ținem de mână, copilașii care au crescut și sunt mai înalți decât noi, dar și copilașii care sunt în burtica mamelor?”, a spus părintele Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Părintele Felician Tiba, din partea Oficiului pentru Familii a Episcopiei Romano-Catolice, a ținut să precizeze că: „este unul din puținele marșuri la care nu cerem nimic, ci am venit să apărăm ceea ce avem. E vorba de acest dar extraordinar de frumos care este viața”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel