Data publicării:

Miting de solidaritate cu Israelul, în București. E.S. Reuven Azar, declarație în limba română/VIDEO. Hamas s-a ascuns ieri în spatele a 100 de femei și copii

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Ambasadorul Israelului în România, E.S. Reuven Azar, a ținut un discurs în timpul mitingului de solidaritate organizat joi, 2 noiembrie 2023, în fața Bibliotecii Central Universitare din București.

Mitingul „Solidari cu cetățenii israelieni ținuți ostatici în Fâșia Gaza” a avut loc joi, 2 noiembrie 2023, în fața Bibliotecii Central Universitare din București. Evenimentul a avut parte de o securitate sporită asigurată de forțele de ordine din Capitală, iar demonstranții au protestat pașnic împotriva acțiunilor Hamas care au început acum o lună cu tragicele atacuri din 7 octombrie.

Echipa DC News TV a fost prezentă la fața locului pentru a capta cele mai importante momente ale evenimentului. În deschiderea materialului video, Ambasadorul Israelului în România, E.S. Reuven Azar, a ținut un discurs în limba română, ulterior vorbind în limba engleză despre situația de acum din Orientul Mijlociu.

„În acest moment, chiar în timp ce vorbim, soldații noștri se luptă cu teroriștii din Gaza. Noi distrugem Hamas. Hamas a încercat să ne oprească, întinzându-ne capcane și lansând rachete antitanc. Ies din tuneluri și trag cu mortiere în armata noastră. Cu toate acestea, nu-i pot opri pe soldații noștri determinați. Hamas se ascund sub spitale și sub școli. Folosesc populația drept scuturi umane. Împiedică evacuarea în siguranță a civililor.

Chiar ieri, au trimis un grup de 100 de femei și copii în fața forțelor noastre armate pentru a opri ofensiva. Am văzut din nou cât de parșivi sunt, dar acest fapt nu ne va descuraja. Forțele de apărare israeliene vor continua să îndeplinească misiunea atribuită de guvern. O vom face în mod responsabil și în conformitate cu dreptul internațional. Vom distruge Hamas și ne vom aduce înapoi acasă ostaticii”, a transmis Azar.

Mai jos puteți urmări discursul în întregime, alături de alte intervenții importante din timpul mitingului.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel