Urmărește emisiunea live
Mitch McConnell (liderul republican al Senatului SUA) este internat la spital după o căzătură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Senatorul republican, Mitch McConnell
Senatorul republican, Mitch McConnell
Liderul republican al Senatului SUA, Mitch McConnell, a fost transportat la spital după o căzătură care a avut loc la un hotel din Washington DC, a declarat un purtător de cuvânt presei americane.  

„Liderul McConnell s-a împiedicat la un hotel local în timpul unei cine private”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit BBC.

Nu au fost împărtășite alte detalii despre starea lui. McConnell, în vârstă de 81 de ani, servește al șaptelea mandat în Senat.

McConnell este unul dintre cei mai importanți parlamentari din Partidul Republican, care servește acum ca lider al minorității în Senat.

Incidentul a fost raportat pentru prima dată de site-ul web Punchbowl News.

McConnell a suferit anterior o căzătură la începutul lunii august 2019, când și-a fracturat umărul, potrivit ABC News.

Știrea vine în contextul în care Senatul SUA a rămas fără câțiva membri recent din cauza motivelor medicale.

Biroul senatorului Dianne Feinstein, în vârstă de 90 de ani, a declarat că aceasta a fost dusă la spital săptămâna trecută pentru a fi tratată de zona zoster.

Senatorul John Fetterman, în vârstă de 53 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral în timpul campaniei sale anul trecut, era de așteptat să se recupereze câteva săptămâni, deoarece a primit îngrijiri pentru depresie clinică.

Absențele democraților s-au dovedit o provocare pentru liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, care navighează deja într-o majoritate foarte restrânsă de 51-49.

Republicanii, ca partid minoritar, au avut o perioadă mai ușoară cu absențe intermitente. Nu este clar dacă McConnell va ieși joi și dacă asta ar avea un efect asupra voturilor programate. Senatorul din Dakota de Sud, John Thune, este republicanul nr. 2 al Senatului.

McConnell a fost ales pentru prima dată în Senatul SUA în 1984. El a fost liderul majorității Senatului din 2015 până în 2021, iar liderul minorității din Senat de atunci.

Înainte de alegerea sa în Senat, a fost judecător-executiv al comitatului Jefferson, Kentucky, din 1978.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel