Mită la pompe funebre. Vizați - polițiști, angajații SMURD și de la Ambulanță
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
funerbre
funerbre

Zeci de percheziții au avut loc, luni dimineața, unde 10 polițiști, angajați SMURD sau de la serviciul de Ambulanță sunt cercetați pentru luare  de mită. Doi patroni de pompe funebre au fost reținuți, aceștia fiind acuzați că dădeau șpagă pentru a afle despre persoanele decedate. Potrivit RTV, circa 60 de persoane ar fi implicate în această afacere.

Din primele informații, în rețeaua morților sunt implicați circa zece funcționari publici, printre care polițiști, personal SMURD sau de la Ambulanță. Aceștia sunt suspectați că ofereau informații, în schimbul unor sume de bani, pentru ca angajații firmelor de la pompe funebre să afle adresele celor decedați. Scopul celor de la Pompe Funebre era să obțină cât mai mulți clienți din rândul familiilor celor decedați.

Surse din rândul anchetatorilor au spus că printre persoanele suspectate sunt şi zece poliţişti de la secţiile 25 şi 22 din Capitală, potrivit Mediafax.

 Patronii societăților de pompe funebre încercau să obțină  cât mai  multe persoane decedate pentru a le înmormânta, în schimbul acestor servicii aceștia încasând ajutorul de la stat. În acest caz este vorba despre persoane fără adăpost, iar pentru aceasta patronii aveau nevoie de informații care veneau de la instituțiile statului, respectiv poliție, SMURD sau Ambulanță, dar și operatori de la serviciul de urgență 112.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel