Mită în școli - conversații Whatsapp. Andreea Paul cere intervenția Ministerului Educației
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Andreea Paul
Andreea Paul
Andreea Paul lansează un apel pentru stoparea mitei din unitățile de învățământ și vine cu dovezi despre această practică ilegală la școala nr. 84 din Sectorul 3. 

(w670)

(w670)

(w670)

Andreea Paul ne-a trimis niște fragmente din conversațiile pe un grup Whatsapp de părinți de la școala nr. 84 din sectorul 3 în care au loc discuții pentru strângerea de fonduri pentru Crăciun sau Ziua Femeii, pentru două dintre învățătoare, L. Z. și V. P. În cazul doamnei P., din discuții, rezultă că părinții se organizaseră să strângă câte 50 de lei de copil din care să ofere cadouri copiilor, iar învățătoarei un cadou și bani în plic. "Da, toată lumea văd că este de acord să luăm doar profesorilor: coșuleț și pliculeț", scrie unul dintre părinți pe grupul de discuții. "Astea sunt pentru doamna și în plic mai sunt 300 de lei", scrie un alt părinte pe un grup special făcut pentru a strânge bani pentru cadoul invățătoarei L. Z. 

"Trebuie să înțelegem că e ilegal"

Andreea Paul ne-a explicat că a solicitat Ministerului Educației să aplice măsuri de stopare a acestor practici. "Intituțional am cerut Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar al Municipiului București să se deschidă o linie de urgență pentru astfel de cazuri. Dacă niște cetățeni se strâng să facă un cadou unui funcționar public, ministru sau profesor de școală, cadoul sau banii primiți se numesc mită, indiferent cine este inițiatorul sau dacă s-a cerut sau nu. La școală practica este cvasi generalizată. De obicei, părinții inițiază, dar nici profesorii nu refuză. De la clasa 0 se procedează așa. Nu este normal să ne creștem copiii ca pe viitori mituitori. Trebuie să înțelegem cu toții că este ilegal”, a zis Andreea Paul pentru DC News.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel